Пластуни передали Вифлеємський вогонь миру військовослужбовцям

Сьогодні відбулась передача Вифлеємського вогню миру військовослужбовцям 114 Івано-Франківської, Таллінської, ордена Червоного Прапору бригади тактичної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України.  Вогонь привезли до міста представники Пласту — Національної скаутської організації України. Після молитви пластуни запалили свічки та лампадки понад ста військовослужбовцям, що зустрічатимуть Різдво поза межами рідних домівок.

Зазвичай Вогонь з Вифлеєму пластуни поширюють у сиротинцях, інтернатах, лікарнях, церквах. Цього року з ініціативи Івано-Франківського Пласту Вогонь вперше отримали і військовослужбовці, які часто допомагають місцевим пластунам у проведенні різноманітних заходів. 

Ця акція відбувається в Україні вже в дванадцяте. За традицією польські скаути – «харцери» передали Вифлеємьский вогонь миру пластунам на українсько-польському кордоні. До того часу Вогонь пройшов шлях із рук у руки через Австрію, Словаччину та Польщу, а тепер світову скаутську естафету, за допомогою пластунів, перейняла й Україна.

Двадцять п’ятий раз у світі Вифлеємський вогонь передається із рук в руки, долає численні кордони напередодні Різдва. Вогонь у Вифлеємі традиційно запалила дитина з Австрії, бо саме у цій країні започаткували акцію розповсюдження Вифлеємського вогню світом. Благодійний захід був спрямований на підтримку усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. До Європи Вогонь з Вифлеєму привозять літаком австрійські скаути, а вже з Відня він мандрує із рук у руки цілою Європою. Цього року вперше українська молодь передала вогонь миру українським громадам Європи.

Як зазначила координатор акції у Івано-Франківській області  Ольга Дякун: "Це світло має нагадувати, що янголи провістили людям мир, коли у Вифлеємі народився Ісус. Українські пластуни закликають кожного принести вогонь добра і надії у свою домівку і запалити теплом та любов’ю свої серця".

Проведення акції в Україні благословили Українська Православна Церква Київського Патріархату, Українська Греко-Католицька Церква, Українська Автокефальна Православна Церква і Українська Римо-Католицька Церква.

2 січня відбудеться урочиста передача Вифлеємського Вогню Миру громаді міста Івано-Франківськ в Катедральному Соборі Української греко-католицької церкви о 9:00 год.

Леся, 29.12.2010 12:51



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини