Пласт Франківської округи у квітневі дні святкує одразу дві дати — Марцінків

Цього року Пласт святкує 98 річницю з дня свого заснування, а також 20-літній ювілей відновлення Пласту у Івано-Франківській окрузі.

Святкування супроводжуватимуться різноманітними заходами, зокрема фотовиставками та концертами пластунів.

«Пласт є однією з найстаріших молодіжних організацій, що дожила до наших часів, - розповідає один з відновників у 1990 році організації, а сьогодні начальник управління культури ОДА Володимир Федорак. - Її метою є виховання підростаючого покоління у дусі патріотизму, базуючись на конкретних справах. Святкування 98 річниці - це своєрідна репетиція перед столітнім ювілеєм Пласту у 2012 році».

У період святкування, з 1 по 16 квітня, пластуни представлять пересувну фотовиставку, яку планують переміщувати по вишах міста, організовуватимуть колективні перегляди виставки. Одним з основних заходів, як розповів станичний Пласту Олег Хімій, стане проведення силами пластунів концерту пластової творчості 11 квітня.

«Сьогодні Пласт почав активну роботу по відновленню його й у селех. До століття нашої організації ми плануємо відновити два відпочинкові табори в Івано-Франківській області, які працюватимуть у 2012 році як міжнародні», - розповів Руслан Марцінків, голова Івано-Франківської округи Пласту.

old_editor, 07.04.2010 19:16



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини