В Івано-Франківську виступив польсько-український гурт «DagaDana»

У вівторок, 1 травня, в обласній філармонії Івано-Франківська пройшов концерт польсько-українського гурту «DagaDana» в рамках святкування 100-ліття Пласту в Івано-Франківську.

 Впродовж двох годин мешканці міста та пластуни мали можливість прослухати композиції в стилі джаз, фолк, drum & bass та електроніка. Ціна вхідного квитка на концерт становила всього 10 грн, які йшли на технічне забезпечення, а самі музиканти виступали без гонорару, так як є прихильниками скаутського руху.

 Виступ музичного колективу відвідало близько 300 осіб, як пластуни так і мешканці Івано-Франківська цим самим же долучившись до святкування  сторічного ювілею Пласту.

 Виступ «DagaDana» в Івано-Франківську є одним з концертів всеукраїнського туру колективу. На день раніше гурт виступив на «Флюгерах Львова», а вже через кілька днів музиканти дадуть концерти на сценах  Ужгорода, Вінниці, Одеси та ін.

 Одна з учасниць музичного колективу – Дана Винницька є вихованкою Івано-Франківського Пласту. Як вона зазначила: «Мандрувати Україною з щоденними концертами є напрочуд складно, але мені це дається набагато легше, ніж моїм друзям по колективу. Адже я була пластункою, і ще маленькою разом з ними ходила в мандрівки, де і навчилась витривалості та терпіння. Тому моя порада для всіх, якщо ваші діти ще не в Пласті -  робіть щось!»

Леся, 03.05.2012 15:06



Вибір редакції

Найпопулярніші новини