Пласт Івано-Франківщини відзначив 100-річчя Пласту провівши наметове містечко

У суботу, 21 квітня, пластуни Івано-Франківської області відзначили 100 річчя своєї організації. Слід нагадати, що саме в ці дні у 1912 році, в Львові вперше була складена пластова присяга на вірність Богові та Україні.

Обласний Івано-Франківський Пласт, як один з найбільш потужних осередків в Україні здійснив ряд як внутрішніх, та і зовнішніх заходів. На свято завітали члени Пласту з Коломиї, Білих Ослав, Солотвина, Коломиї, Іваниківки, Рогатина та ін.

Спершу більше трьохсот пластунів пройшлись центральними вулицями міста у супроводі барабанного дробу. Згодом вишикувались на площі Шептицького та в урочистій атмосфері здійснили традиційне пластове відкриття свята. Після цього 2 пластунок урочисто склали присягу на вірність Богові та Україні, так само як і 100 років тому. Далі українські скаути взяли участь у молебені.

Впродовж цілого дня пластуни таборували на площі Шептицького розклавши намети і забавлявши мешканців міста. Скаути проводили для перехожих майстер-класи, продавали власноруч зроблені вироби та випічку на пластовому ярмарку, організували пластовий музей в великому наметі, показували сюжети та ролики про Пласт, а також впродовж дня працювало пластове радіо. Для наймолодших пластунів та івано-франківців було організовано «Малюнок на асфальті», де діти могли випробувати свої таланти в малюванні. Також всі охочі могли скласти гігантський пазл «Вчимо історію разом» та рекордний тризуб з гербів міст України.

Ближче до вечору почався концерт пластових гуртів, в якому взяв участь тернопільський гурт «Фа мажор». На цій музичній ноті пластуни запалили ватру і заспівали своїх пластових пісень поринаючи спогадами у літнє таборування. Під час ватри показали своє шоу театр вогню «коли приходить ніч…»

Як сказала голова Пласту у Івано-Франківську Оксана  Румак: «Метою наших загальноміських святкувань було нагадати людям, що Пласт як виховна організація продовжує розвиватись і не зупиняється на досягненому».

Фото: Андрій Шустикевич

Леся, 24.04.2012 11:51



Вибір редакції

Найпопулярніші новини