В неділю Івано-Франківські скаути розпочали новий пластовий рік

У неділю, 9 вересня Івано-Франківська станиця Національної скаутської організації України Пласт провела  відкриття нового пластового року. Для місцевих пластунів це є традиційний захід, що відбувається після тривалого літнього таборування.

            Дійство почалося з того, що пластуни вимаршем під барабанний дріб пройшли  центральними вулицями міста до міського парку культури ім. Тараса Шевченка,  де відбули молебінь.

Після завершення цього, близько сотні, як старших, так і молодших пластунів провели різні церемоніали. Під час урочистого відкриття  відбулося прийняття в лави організації наймолодших уже теперішніх її членів. Також відбулось нагородження першунів літніх таборів та найактивніших їх організаторів. На відкриття року до пластунів з вітальним словом завітали спеціаліст відділу у справах сім’ї, молоді та гендерної політики Анатолій Середюк та секретар міської ради Руслан Марцінків.

Крім того було оголошено про підсумки літніх вишкільно-оздоровчих таборів в Івано-Франківській станиці та окрузі.

Як було зазначено, івано-франківські пластуни цього літа провели провели 9 таборів за підтримки дитячо-юнацького пластового центру, на яких загалом побували та оздоровились понад 300 дітей з Івано-Франківська. Для дітей підготували насичену програму, яка включала в себе як спортивно-оздоровчу складову: скелелазіння, піші та водні мандрівки, а також заняття для розвитку їхнього творчого та духовного потенціалу. Звісно, що були також і традиційні для всіх скаутів заняття з розкладання наметів, приготування їжі на вогні, надання першої медичної допомоги.

Особливістю цьогорічних таборів було те, що частина з них відбувалась не у Івано-Франківській області, як це було раніше, а у південних та східних областях України, а саме АР Крим, Запорізькій та Чернівецькій областях. Прикарпатські пластуни таким чином ділились своїм досвідом з пластунами з інших осередків Пласту та допомагали проводити їхні табори, адже івано-франківський осередок Пласту є одним з найрозвинутіших в Україні.

         Для пластунів юнаків продовження свята відбулось на прощальній ватрі, а новаки мали змогу позмагатись в іграх та забавах.  

Як зазначила голова Івано-Франківської станиці Пласту Оксана Румак: „Літні табори - це один з найважливіших етапів у пластовій методиці виховання, адже це є своєрідним підсумком нашої роботи за рік. Але щоб щось вміти та знати на таборах, треба вчитись та набиратись досвіду впродовж цілого року. Цього року ми запланували організувати і провести всеукраїнську пластову спартакіаду, відзначити річницю  створення УПА. Традиційними будуть також акції, що приурочені річниці листопадового чину, передача Вифлиємського Вогоню Миру, ряд благодійних заходів  та ін. Також висловлюємо подяку державним органам влади, спонсорам та партнерам за співпрацю та допомогу в роботі. ”

Леся, 11.09.2012 14:58



Вибір редакції

Найпопулярніші новини