Відбувся табір для наймолодших пластунів “Історія одного замку”

Дитячо-юнацький пластовий центр м. Івано-Франківська спільно із міським осередком Пласту провів у м. Вижниця Чернівецької області пластовий табір “Історія одного замку” для дітей віком 2,5 до 11 років.

Табір відбувався з 21 липня по 01 серпня, а участь у ньому взяли майже 70 дітей, з них 11 віком від 2,5 до 5 років. Впродовж цих 12 днів таборування новаки (так називаються наймолодші пластуни) мали насичену програму, яка була спрямована на всебічний розвиток дітей. Адже вони мали як мистецькі, так і спортивні чи інтелектуальні заняття.

Зокрема слід відзначити, що впродовж табору діти взяли участь у королівському балі, показі мод і дефілюванні, спортивних змаганнях та інтелектуальному змазі, організовували ляльковий театр та мюзикл «Коза-Дереза».

Як і кожен пластовий табір, цей мав власну легенду, зокрема дітям запропонували долучитись до відновлення уявного замку, що вони могли робити, демонструючи впродовж таборування гарні риси характеру як доброзичливість, чесніть, дружність тощо.

Слід відзначити, що всю програму табору проводили пластуни віком від 18 років на волонтерській основі.

“Для маленьких дітей пластовий табір - це перш за все пригода, яка приносить безліч позитивних емоцій, але також і нові кориснні знання і навички. Саме тому дітям хочеться повернутись сюди ще не раз впродовж свого життя” - відзначила голова міського осередку Пласту Оксана Румак.

Леся, 09.08.2012 13:45



Вибір редакції

Найпопулярніші новини