У Франківську відбувся допрем'єрний показ телевізійного проекту «Квітка. Голос у єдиному екземплярі»

Станиця Івано-Франківського Пласту — Національної скаутської організації України спільно з телеканалом “ІНТЕР” провели допрем'рний показ документального проекту  «Квітка. Голос у єдиному екземплярі»

Дату показу обрали невипадково, адже саме цього дня відомій співачці та пластунці Квітці Цісик мало б виповнитися 60 років.  Показ відбувався в книграні “Є”, з вступним словом до присутніх звернулись бренд-менеджер телеканалу “Інтер” — Віра Костенко, яка розповіла чому телеканал взяв на себе цю ініціативу. Також один з ініціаторів показу пластун Тарас Зень, поділився маловідомими фактами з пластового життя Квітки. Охочих переглянути стрічку виявилось чимало, зал ледь вмістив всіх бажаючих, яких зібралось близько двохста осіб.

Такі ж покази відбулись в цей день у Києві, Одесі, Луганську, Львові, Тернополі та Чернівцях. Частину з цих переглядів організовувались силами пластунів.

У фільмі розповідається про життєвий шлях всесвітньо відомої співачки українського походження, робиться спроба дослідити феномен надзвичайного голосу цієї людини, яка через хворобу передчасно пішла з життя 29 березня 1998 року. Про Квітку в фільмі згадують її рідні та близькі, колеги, товариші, її прихильники.

Всі гості під час показу мали змогу отримати безкоштовно музичний альбом співачки - «Два кольори», а також брошури з короткою біографічною довідкою про неї.

В пам'ять про Квітку Цісик організована благодійна акція — збір коштів для придбання пересувного мамографа — медичного апарата для ранньої діагностики тяжкого захворювання — раку молочної залози, - від якого пішла з життя співачка.

Як зазначив один з організаторів показу Тарас Зень: "Цей фільм є важливим не тільки щоб відкрити для загалу Квітку як співачку, а й тим, що він підкреслює її українськість. В ньому демонструються маловідомі важливі моменти з раннього життя Квітки, зокрема те, що вона з дитинства виховувалася у Пласті. А саме з дитячих років формується світогляд людини, тому пластове виховання зіграло надважливу роль у її подальшому майбутньому". 

 

 

Леся, 08.04.2013 08:54



Вибір редакції

Найпопулярніші новини