Сьогодні з нагоди днів Європи в Україні місцеві пластуни проведуть Всеукраїнську вуличну акцію «Зірка України в сузір’ї Європи»

В середу, 22 травня о 12:00, в рамках днів Європи представники Івано-Франківського осередку Пласту – Національної скаутської організації України проведуть всеукраїнську акцію «Зірка України в сузір’ї Європи».

Захід відбуватиметься на стометрівці, неподалік від приміщення колишнього «Молочного кафе»  (місце перетину вул. Незалежності та вул. Шашкевича).

Суть дійства полягатиме в тому, що на бруківці  українські скаути розкладуть 12 великих зірок у одному колі, що символізуватиме герб Європейського Союзу. Цікавим є те, що в зірках будуть розміщенні портрети та коротка інформація про відомих українців які прославились у інших країнах світу. Серед них Іван Павло ІІ (релігійний діяч), Іван Горбачевський (хімік, ректор університету в Празі), Анна Ярославна (королева Франції), Богдан Гаврилишин (провідний економіст), Зігмунд Фройд (психолог і психіатр) та інші.

Також тих хто долучиться до акції при бажанні пластуни фотографуватимуть із зіркою в руках. А згодом всі зроблені фото викладуть в одній з соціальних мереж, щоб всі охочі могли відшукати світлину з собою на згадку. 

Івано-Франківськ стане першим західноукраїнським містом де відбудеться таке дійство. Перед центром Прикарпаття ці зірки вже розкладали на центральних площах Харкова та Києва. Головною метою заходу є показати загалу, що Україна є повноправною частиною Європи. До акції зможуть долучитись усі бажаючі та дізнатись, про значний внесок українців в становленні Європи.

Леся, 22.05.2013 10:09



Вибір редакції

Найпопулярніші новини