Сьогодні стартує надмарафонський легкоатлетичний пробіг присвячений 22-ій річниці Незалежності України

19 серпня в Івано-Франківську стартує надмарафонський легкоатлетичний пробіг, присвячений 22-річниці Незалежності України та Дню фізичної культури і спорту.

За 6 днів спортсмени побувають в усіх районах області і подолають загалом 540 кілометрів.

Такий захід відбувається вже 17 років поспіль і, як повідомили організатори, це єдиний надмарафонський пробіг в Україні, який присвячений святкуванню Дня Незалежності України.

«Більше 30 учасників, переважно студенти навчальних закладів області та вихованці спортивно-юнацьких шкіл, зголосилися взяти участь в марафоні, адже окрім випробовування своїх фізичних сил, молодь вітає усіх хто трапляється на шляху з Днем Незалежності України», – наголосив Микола Стефанко представник головного управління в справах сім'ї, молоді та спорту Івано-Франківської ОДА.

За словами, Віталія Матешка, голови Івано-Франківського міського спортивного комітету, найскладніший етап чекає на легкоатлетів у 3 день, на відрізку з міста Косів до Надвірної, адже на цьому маршруті протягом дня спортсмени пробіжать 121 кілометр по гірським дорогам.

 Загалом, як повідомили на прес-конференції, середня швидкість протягом пробігу складає 5 хвилин за кілометр, а минулого року протягом шести днів пробігу, за інформацією організаторів, легкоатлети випили понад 600 літрів води

Працівники департамент освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту ОДА потурбувалися про комфорт та безпеку учасників над марафонського легкоатлетичного пробігу, присвяченого 22-й річниці Незалежності України та Дню фізичної культури.

Весь маршрут спортсмени будуть бігти під знаменами Державного прапору України та в кожному населеному пункті привітають краян з Днем Незалежності

Леся, 19.08.2013 09:19



Вибір редакції

Найпопулярніші новини