Активісти «Студентської Свободи» освятили велетенський синьо-жовтий стяг на вершині гори Піп Іван

23 серпня 2012 року активісти «Студентської Свободи» освятили велетенський синьо-жовтий прапор на вершині Чорногори (Піп Іван). Захід націоналісти приурочили до Дня Прапора.

Дату молоді «свободівці» обрали не випадково, адже саме 23 серпня Україна відзначає одне з найважливіших свят – День Прапора. Велетенський прапор (20 х 6 метрів) націоналісти вирішили освятити на одній із найвищих вершин Українських Карпат.

Дев’ятеро звитяжців подолали понад 27-ми кілометровий пішохідний маршрут. Спільно зі «свободівцями» підкорювали Карпати отець Петро та мужній оператор ТРК «Вежа» Олександр. Вихідним пунктом для учасників акції стало село Дземброня. Саме звідти пролягала пішохідна нитка туристичного маршруту. Подолавши полонину Смотрич та гору Вухатий Камінь, активісти досягли мети – вершини гори Піп Іван. Саме тут пройшла акція з освячення знамена. Націоналісти розгорнули стяг на обсерваторії, а Отець Петро, настоятель Храму Зіслання Святого Духа, освятив його та поблагословив усіх учасників мандрівки на шляху до ствердження української держави. Після освячення усі учасники хором заспівали гімн України.  

«Це сходження мало символічне значення. Для того, щоб підкорити вершину потрібні фізична сила, духовний гарт та впевненість. Так само і для побудови держави. І тільки, якщо ці три пласти однаково присутні в людей, тоді можна говорити про міць цілої нації. Сьогодні ми довели, що в нас ці риси є, а також це довели всі, хто має причетність до сьогоднішньої акції. Впевнена, що ми гідно відзначили День Українського Прапора, сподіваємось, що такі заходи стануть традиційними», - прокоментувала захід депутат міськради фракції ВО «Свобода», координатор походу Ольга Гоянюк.

Акція зацікавила усіх, хто були на вершині. Кілька десятків туристів приєдналося до освячення, розгорнувши синьо-жовтий стяг. Таким чином молоді активісти продемонстрували свій гарт та доволі нестандартно відзначили одне із найголовніших державних свят.

Вершину також молодь обрала не випадково. Адже «двотисячник» Піп Іван відзначається своєю неприступністю та складністю підкорення. Але за словами «свободівців» похід став справжнім уроком української звитяги. «Молодь є, і вона готова, як фізично, так і духовно, до того, щоб долучитися до розбудови Незалежної України», - продовжив депутат-«свободівець» Михайло Малярчук.

Освячений прапор націоналісти привезли в Івано-Франківськ, і вже 24 серпня на День Незалежності його пронесли центральною вулицею міста.

Леся, 27.08.2012 10:07



Вибір редакції

Найпопулярніші новини