День Державного Прапора – свято для військовослужбовців

   Військовослужбовці Івано-Франківського гарнізону взяли участь в урочистостях, присвячених Дню Державного Прапора України. Близько двох сотень представників усіх військових частин та установ разом з керівництвом області, міської адміністрації та громадою Івано-Франківська помолились на честь українського знамена. А найкращим солдатам строкової служби було доручено разом з головою ОДА Михайлом Вишиванюком, міським головою Віктором Анушкевичусом підняти над Івано-Франківськом головний прапор країни.

  - Ставлення людей у погонах до Державного прапору завжди було і залишиться особливо шанобливим, - наголосив заступник начальника Івано-Франківського військового гарнізону з виховної роботи підполковник Любомир Демчук. – Адже під цим прапором всі ми складаємо військову Присягу на вірність народу України. І він є для нас символом всієї держави, цілісність і недоторканість якої ми покликані захищати.

 Нагадаємо, що Указ про встановлення Дня Державного прапора України підписав 23 серпня 2004 р. тодішній президент України Леонід Кучма. До цього День Державного прапора святкувався тільки в Києві на муніципальному рівні.

Прапор України складається з двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольору із співвідношенням ширини до довжини 2:3.

Синьо-жовтий символ був затверджений у 1917 р., коли в Києві після революції було проголошено про створення Української Народної Республіки. Деякий час жовто-синя символіка (в 1917-18 роках) була присутня на червоному прапорі Радянської України.

Синьо-жовтий прапор був офіційно затверджений Державним прапором України постановою Верховної Ради від 28 січня 1992 р. 24 серпня 1991 р. відбулося проголошення Акту про незалежність України, і над будинком Верховної Ради вперше було піднято синьо-жовтий прапор.

Підполковник Тарас Грень.

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України.

Леся, 23.08.2012 15:46



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини