Виборці ж мають не тільки право обирати – вони зобов’язані питати обраних депутатів про їхню діяльність - Сич

На переконання Олександра Сича, лише системна робота депутатів поряд із регулярним звітуванням здатні дати результат та принести реальну користь громаді.

Таку точку зору народний депутат України Олександр Сич висловив 8 вересня під час звіту фракції ВО «Свобода» в Івано-Франківській міській раді.

За словами свободівця, звітування депутатів місцевих рад є яскравим виявом політичної відповідальності. Саме її врай не вистачає українській політиці. Голова Івано-Франківської обласної організації ВО «Свобода» повідомив, що 1 вересня ним був підписаний наказ про проведення звітів фракціями ВО «Свобода» в кожному населеному пункті області. Зокрема, вже до кінця 2013 року націоналісти мають прозвітувати про виконану роботу в усіх містах та районних центрах Прикарпаття. Примітно, що така практика для свободівців не є новою. Наприкінці 2011 – на початку 2012 років саме у такий спосіб за підсумками першого року діяльності фракції ВО «Свобода» прозвітували перед виборцями на всіх рівнях – обласному, районному, місцевому.

«Звітуючи про виконану діяльність, ВО «Свобода» демонструє, що є відповідальною політичною силою. Сподіваюсь, для усіх нас цей звіт стане черговим уроком демократії, ще одним кроком на шляху розбудови громадянського суспільства в Україні. Ми повинні звикати, що депутати мають не право, а обов’язок звітувати! Виборці ж мають не тільки право обирати – вони зобов’язані питати обраних депутатів про їхню діяльність! Адже влада діятиме ефективно лише тоді, коли її у належний спосіб контролюватиме громадськість», – наголосив Олександр Сич.

Олександр Сич висловив сподівання, що саме завдяки таким звітам свободівцям вдасться не тільки продемонструвати, що конкретно їм вдалося зреалізувати за звітний період часу, але й розставити акценти на численних політичних маніпуляціях.

«Сьогодні в інформаційному просторі продукується значна кількість маніпуляцій. Сповна відчути їх на власній шкірі мені довелося під час останніх виборів до Верховної Ради України. Яких дурниць тоді на мене лише не вішали! Не меншою є й кількість маніпуляцій по відношенню до діяльності свободівців в Івано-Франківській міській раді. Розставити крапки над ними – це справа фракції та кожного депутата зосібна. Фракція ВО «Свобода» є самодостатньою у своїй діяльності. Вона представлена як молодими, так і вже досвідченими депутатами, які знають, що робити в місті. У зв’язку з наближенням місцевих виборів 2015 року кожен депутат повинен показати справою, що він зробив для свого округу – чи вирішив він проблеми із міжбудинковими проїздами, дитячими садочками, із спортивними дитячими майданчиками, із наданням якісних комунальних послуг і тому подібне?!», – відзначив свободівець.

Олександр Сич наголосив, що лише системна робота депутатів, як і регулярне звітування, можуть у кінцевому підсумку дати результат та принести користь громаді. «Кожен свободівець буде належно оцінений громадою за реальними справами, що їх він зреалізував протягом каденції», – резюмував Олександр Сич.

Леся, 09.09.2013 13:41



Вибір редакції

Найпопулярніші новини