Марцінків: Політика держави в галузі ЖКГ має захищати інтереси народу, а не олігархів

Питання боргів за житлово-комунальні послуги є нерозривно пов'язане з тарифною політикою держави у цій царині. Сьогодні ця політика обслуговує інтереси не українських громадян, а олігархічних груп, які як національному, так і на регіональному рівнях встановили контроль над підприємствами, що надають житлово-комунальні послуги. Про це заявив народний депутат-свободівець Руслан Марцінків 4 вересня 2013 року під час розгляду в парламенті законопроекту №1043 "Про введення мораторію на примусову реалізацію". Житла. За підсумками голосування документ було відправлено на доопрацювання.

Депутат повідомив, що фракція ВО "Свобода" підтримає за основу законодавчу ініціативу про введення мораторію на примусову реалізацію житла та майна громадян за борги з житлово-комунальних послуг. Оскільки таким чином держава має гарантувати право громадян на необхідний базовий рівень соціального захисту й добробуту. Водночас свободівці запропонували до другого читання суттєво доопрацювати законопроект.

"Із досвіду колишнього секретаря міської ради Івано-Франківська, можу сказати, що серед боржників за житлово-комунальні послуги значну частку складають люди із значним рівнем достатку, зокрема чиновники, працівники міліції, прокуратури, судів", – наголосив Руслан Марцінків.

"Чому вони вчасно не оплачують за одержані послуги? – Бо не відчувають невідворотної відповідальності за таке зловживання. Тому поширені випадки, коли через таких неплатників потерпають сумлінні платники та споживачі не можуть отримати комунальні послуги належної якості", – підкреслив парламентар.

"Саме тому "Свобода" наполягає, щоби цей законопроект було спрямовано виключно на захист соціально незахищених груп населення та не був використаний несумлінними споживачами, у яких є достатні можливості для оплати. Тому законопроектом №1043, який пропонує накласти мораторій на реалізацію житла, потрібно встановити обмеження щодо розміру житлової площі на одну особу, яка не підлягає примусовій реалізації, бо відомі випадки, коли фактичні власники великих маєтків реєструють їх на безробітних", – зауважив свободівець.

Леся, 05.09.2013 09:18



Вибір редакції

Найпопулярніші новини