В Івано-Франківську пройшла акція протесту проти аварійного стану дороги на вул. Набережній

20 серпня народний депутат України від фракції ВО «Свобода» спільно з громадою містам провели акцію щодо аварійного стану дорожнього покриття на вул. Набережній. Активісти таким чином звертали увагу облдержадміністрації та уряду на незадовільний стан проїжджої частини та вимагали повернення дороги на баланс Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області.

Проблема з бездоріжжям на вул. Набережній для іванофранківців не нова. Зараз з незадовільного стану дорожнього покриття проблема переросла в аварійний стан, що несе загрозу безпеки життєдіяльності як водіям, так і пішоходам на цій ділянці. А зовсім нещодавно по численних вибоїнах, глибина яких в деяких місцях сягає й півметра, відмовилися курсувати й маршрутні автобуси. Таким чином мешканці мікрорайону опинилися в полоні ям та бездоріжжя. Рух пасажирського транспорту знову відновили, але проблема бездоріжжя залишилася. Тож громада на чолі з народним депутатом України від фракції ВО «Свобода» Русланом Марцінківим провели протестну акцію, перекривши автомобільний рух на вул. Набережній. «Гроші в Києві – ями в Франківську», «Транзитного транспорту багато, а Набережна – одна», - банери з такими написами тримали активісти, закликаючи уряд терміново провести ремонт дороги. Мирна акція мала на меті пожвавлення реагування уряду на проблеми Івано-Франківська та залучення державних коштів для реконструкції дороги міжобласного значення.

Народний депутат України Руслан Марцінків наголосив, що подібні дії стали наслідком на постійне ігнорування чинною владою численних депутатських звернень з проханням вирішити проблему бездоріжжя вул. Набережної. Свободівець зауважив, що на сьогоднішній сесії Івано-Франківської обласної ради вкотре виголошено депутатський запит до голови облдержадміністрації з вимогою передачі дороги вул. Набережної на баланс облавтодору, як це було до 2008 року, а також вжити заходів щодо термінового ремонту проїжджої частини. 

«Чинна влада на чолі з Януковичем та його прибічником Азаровим відкрито демонструє ігнорування до проблем Івано-Франківська. Прикладом цього може стати відсутність державної підтримки в нашому місті. Сьогодні ми вимагаємо в облдержадміністрації негайного реагування та прийняття на баланс області вулиці Набережної, адже вона носить міжобласне значення. Через інтенсивний рух транзитного транспорту покриття руйнується набагато швидше, а громада з міського бюджету не має змоги профінансувати капітальний ремонт цієї дороги, вартість якого складає 8 млн гривень. Тому вимагаємо від уряду та адміністрації негайно розпочати ремонтні роботи. Заявляємо, що в разі, якщо на наші дії не буде належної реакції, ми залишаємо за собою право на подальші мирні акції протестів», - зазначив Руслан Марцінків.

Громада активно підтримала нардепа та висловила готовність до подальших дій, відстоюючи право на вільне пересування своєю вулицею.

Леся, 21.08.2013 09:27



Вибір редакції

Найпопулярніші новини