В Івано-Франківську націоналісти вшанували пам’ять дисидента Михайла Дяка

18 серпня в Івано-Франківську біля барельєфу Михайла Дяка, що на вул. Національної Гвардії відбулася панахида та вшанування пам’яті дисидента. Такі заходи традиційно щорічно організовує ВО «Свобода».

Участь у  пам’ятному вічі взяли син дисидента Олесь Дяк, народний депутат України від фракції ВО «Свобода» Руслан Марцінків а також депутати міської ради.
За словами свободівця, народного депутата Руслана Марцінківа, Український національний фронт, який організували Михайло Дяк, Зеновій Красівський, отець Ярослав Лесів, «підхопив естафету боротьби за Українську державу, український дух і прагнення до власної Української держави». Свободівець наголосив, що приклад Михайла Дяка служитиме тисячам та мільйонам українців як взірець відваги та твердості духу. Народний депутат зауважив, що зараз Україна переживає національне відродження, тож міцна та потужна енергія героїв вкрай потрібна сучасникам. 

«Минуло чимало часу з тих пір, коли наші батьки та діди зі зброєю в руках ставали до боротьби за волю України, але їхній героїзм не  знищений часом. На таких відважних чинах формується майбутнє. Тож ми зараз маємо не право на пам'ять та вшанування наших героїв, а святий і беззаперечний обов’язок, який з гідністю та вогнем у серці маємо сповняти», - зазначив Руслан Марцінків.

Син дисидента Олесь Дяк традиційно приїжджає до Івано-Франківська на вшанування пам’яті батька. Бард наголосив, що щорічні батькові роковини супроводжуються сонячною погодою. «Щороку, коли проходять заходи вшанування пам`яті батька, на землю опускається Божа Благодать, бо відколи себе пам’ятаю 18 серпня завжди сонячно та погожо. Очевидно – це Небесний знак, що його смерть не була марною», - наголосив Олесь Дяк.

Олесь Дяк назвав батька романтиком, але наголосив, що Український національний фронт був єдиною підпільною організацією в Україні у повоєнному часі, яка ставила за мету збройне повалення радянської влади. 

Леся, 20.08.2013 09:15



Вибір редакції

Найпопулярніші новини