Фашизм не пройде - КПУ

 

В останній час націоналістичними брехунами розповсюджується багато інформації, яка не відповідає дійсності і говорить про те, що пани націоналісти помітно нервують і радіти їм нема з чого.  

З 2 по 4 серпня в Івано-Франківській області відбулись заходи присвячені 70-ій річниці Карпатського рейду партизанського з’єднання Сидора Артемовича Ковпака.

Основною частиною всіх заходів став партійно-комсомольський патріотичний зліт присвячений цій пам’ятній даті в історії нашої Батьківщини. Неподалік міста Яремче у присілку села Микуличин був розміщений наметовий табір. На заходи прибули  комсомольці, комуністи, народні депутати України, представники ЗМІ з багатьох областей України, а саме Тернопільської, Івано-Франківської, Волинської, Рівненської, Львівської, Чернівецької, Хмельницької, Закарпатської, Житомирської, Сумської та міста Києва, всього біля 110 чоловік. Також Івано-Франківську область відвідав лідер комуністів України – Петро Миколайович Симоненко.

Після проведення організаційних заходів, інструктажу, ввечері 2 серпня в таборі відбувся дискусійний «круглий стіл» - «Роль молодих комуністів і комсомольців на новому етапі політичної боротьби в Україні» під час якого представники регіональних партійних і комсомольських організацій мали змогу поділитись досвідом роботи з молоддю. Особливу увагу було загострено на формах і методах антифашистської діяльності та патріотичного виховання підростаючого покоління.

3 серпня в таборі відбулася науково-практична конференція «Значення Карпатського рейду (1943 р.) партизанського з’єднання С.А. Ковпака у звільненні України від фашистів і сучасність». Відкрив конференцію секретар ЦК КПУ, кандидат історичних наук, голова Антифашистського комітету України Георгій Володимирович Буйко. Під час конференції з доповідями  «Слід Карпатського рейду в історії моєї області» виступили представники  всіх делегацій. Після теоретичних семінарів учасники зльоту проводили спортивні змагання, здійснювали походи в гори, а також відвідали Карпатський національний природний парк, екскурсію «Стежками Олекси Довбуша».

Загалом важко переоцінити значення Карпатського рейду партизанських загонів Сидора Ковпака, що розпочався 12 червня 1943 р. з території Білорусі, метою якого, насамперед, було знищення нафтопромислів у районі Борислава та Дрогобича і розвиток партизанського руху в Західній Україні. Загалом у рейд вирушили 1517 бійців. У ніч на 16 липня партизани переправились через Дністер по мосту північніше Галича, підірвали його та увійшли до Карпат. Горами вони маневрували протягом двох тижнів, один за одним знищуючи як фашистські так і бандерівські ворожі загони. За різними оцінками протягом Карпатського рейду було знищено від 13 до 17 німецьких гарнізонів і вбито до 5 тис. нацистів. Чим не можуть похвалитись націоналісти. Окрім того, саме загони Ковпака надовго вивели зі строю залізницю у Тернополі – головний вузол для відправки солдатів Гітлера до Курська, де саме в цей час тривала битва на Курській дузі. Загалом же цей 100-денний рейд Сумського багатонаціонального партизанського загону був визнаний однією з найкращих партизанських операцій 1942-1943 рр. і вивчається сьогодні істориками зі всього світу, як приклад вдалого ведення партизанської війни.

Партизани-ковпаківці і сьогодні не дають покою ідейним нащадкам фашистів – націоналістів з ВО «Сволоти». Оцінивши перевагу та згуртованість учасників зльоту, злякавшись можливих для них наслідків вирішили будь-що не дати змоги потрапити на урочисті заходи у с. Заріччя та м. Яремче учасникам зльоту. І не зважаючи на неділю для віруючих, якими націоналісти себе вважають, з самісінького ранку було протизаконно зрізано та повалено на дорогу дерева і навалено велике каміння. По гебельсівськи свободівці розповсюдили серед місцевих жителів брехню, що нібито представники КПУ чинили провокації. Але дивуватись нічому, адже націоналісти є майстрами в розповсюдженні брехні. Націоналісти в чергове показали своє боягузтво і безсилість. Загалом на шляху руху колони «випадково» сталось два завали і падіння смерек на дорогу, чим було заблоковано і туристів, які відпочивали у Карпатах. За час стояння у завалах комуністи та комсомольці мали змогу проводити бесіди з місцевим населенням, і пояснюючи свою позицію з багатьма знайшли спільну мову і підтримку ініціатив КПУ. У переважної більшості місцевих мешканців є велике невдоволення діями і провокаціями націоналістів з ВО «Сволота», які замість виконання своїх обіцянок грають на руку Партії Регіонів, адже не даремно їх називають п’ятою колоною олігархів.

Не зважаючи на жалюгідну протидію укро-нацистів, все що заплановано з відзначення 70-ї річниці Карпатського рейду С.А. Ковпака виконати вдалося. І це є безумовно перемогою безпосередньо у лігві неонацистів, ударом прямо в ціль. Петро Миколайович Симоненко виступив у прямому ефірі обласного телебачення «Галичина», здійснив покладання квітів до пам’ятних місць пов’язаних з Карпатським рейдом С.А. Ковпака у с. Заріччя на місці загибелі С.В. Руднєва, на братській могилі у смт. Делятин та в м. Яремче, вручив партійні квитки і дав інтерв’ю місцевим ЗМІ.

Дикунство націоналістів Україна оцінила в черговий раз. Жодна фашистська наволоч з ВО «Сволоти» ніколи не буде вказувати і не перешкодить говорити людям правду про злочини націоналістів на Прикарпатті, та не зможе приватизувати патріотизм. С.А. Ковпак та С.В Руднєв під час свого рейду до речі викрив тісну співпрацю націоналістів з німецьким фашизмом, про що є документальні свідчення. Партизани Ковпака на відміну від бандерівців-мельниківців-бульбівців, в ліс йшли воювати з фашистами, а не ховатись в бункерах.

А якщо пани націоналісти розказують людям байки про спільну боротьбу ковпаківців і націоналістів з фашистами, то мали спільно вшанувати пам'ять про цей подвиг, а не закидувати дорогими яйцями могили полеглих. Ганьба їм і сором!

Фашизм не пройде!

 

Івано-Франківського обласний комітет КПУ

Леся, 07.08.2013 14:53



Вибір редакції

Найпопулярніші новини