Руслан Марцінків: «Швидка медична допомога на Івано-Франківщині повинна працювати у звичному режимі»

«Запроваджена злочинним урядом медична реформа несе загрозу не тільки для працівників швидкої тотальним скороченням, а й для самих прикарпатців, які втратять можливість користуватися послугами медиків у повній мірі. Наша позиція аби станції швидкої працювали у звичному режимі», - саме так висловився народний депутат України від фракції ВО «Свобода» Руслан Марцінків, коментуючи звернення лікарів до депутатів міської ради.

На чергову сесію Івано-Франківської міської ради завітали працівники станції медичної допомоги Івано-Франківська. Медики шукали підтримки у депутатів щодо можливого скорочення внаслідок запровадження реформи.

Народний депутат України Руслан Марцінків цілком погоджується із занепокоєнням людей у білих халатах, адже за словами свободівця загроза такої реформи може стати масштабним вибухом і для хворих, і для самих працівників. 

«Чинний злочинний уряд продовжує втілювати такі самі злочинні реформи. Нововведення у медичній галузі – ризиковий крок, адже внаслідок них медична служба перестане виконувати важливу функцію – соціальну. Для прикладу, зараз онкохворі не зможуть викликати лікаря на дім, адже відтепер у посадових інструкціях реформованої медичної структури не передбачена ця соціальна функція. Але найголовніше, що новостворена структура не підпорядковуватиметься місцевому самоврядуванню, а повністю переходить під вплив уряду», - пояснив свободівець.

Окрім того, Руслан Марцінків наголосив, що негативні приклади таких нововведень вже помітні у багатьох обласних центрах, де окрім тотального скорочення штату медпрацівників, суттєво знизився рівень та обсяг надання послуг.

Саме тому за переконанням нардепа, швидка медична допомога повинна працювати у звичному режимі, виконуючи не тільки функцію екстреної медичної допомоги, але й не менш важливу – соціальну.

 «Звертаю увагу обласних керівників на цю ситуацію та закликаю забезпечити належне надання швидкими послуг для населення у повному обсязі, а також забезпечити роботу медперсоналу у повному складі, без застосування процедури скорочення», - наголосив Руслан Марцінків.     

Леся, 02.08.2013 10:42



Вибір редакції

Найпопулярніші новини