Руслан Марцінків: «Прийшов час вимагати у Казначейства Азарова віддати міські гроші!»

            В Івано-Франківську триває кампанія "Казначейство, віддай місту гроші". Ініційована народним депутатом від ВО «Свобода» Русланом Марцінківим акція вже набула загальнодержавного масштабу. До соціального руху вже долучаються й інші міста України.

Свавілля Казначейства Азарова продовжує руйнувати місцеве самоврядування. Системні блокування рахунків, що унеможливлюють ведення міської господарки, провокують громаду до чергового соціального спротиву.

 «Найбільше обурення викликає той факт, що кошти на місцевих рахунках для ведення нагальних робіт є, але Казначейство не проводить фінансування. На грані зриву в Івано-Франківську опинилися ряд робіт. У зв’язку із відсутністю фінансування зупиняються ремонти доріг, ремонти житлового фонду, навчальних та медичних закладів. Така ситуація в нашому місті спостерігається ще з минулого року. Але вже завершилося перше півріччя 2013 року, а ситуація тільки загострюється. Те, що ми зараз спостерігаємо – це приклад дефолту бюджету країни», - наголосив свободівець Руслан Марцінків.

За словами нардепа, сьогодні Державна скарбниця боргує місту близько 7 млн. грн. Серед них основна частина – це кошти на ремонт міських доріг та відновлення ІІ черги садочку «Ромашка» на вул. Вовчинецькій, 210. Проте жодної оплати за цей час Казначейство у Івано-Франківську не зробило. Зважаючи на загрозливий стан міської економіки та продовження саботажу Казначейства в Івано-Франківську розпочато серію заходів безстрокової кампанії «Казначейство, віддай гроші місту!». Розміщені соціальні плакати на бордах та сіті-лайтах міста щодо Казначейського блокування місцевих рахунків, за словами нардепа Руслана Марцінківа, -  це викриття злочинної політики уряду Азарова.

«Громада має право знати про стан в державі та місті зокрема. І коли Азаров та його команда щодня з екранів телевізора розповідають про «пакращення», про те, що 98% доріг в Україні відремонтовано, то складається враження, що мова йде про якісь дві різні країни.  Ситуація з блокуванням Казначейством рахунків на місцях, практично, однакова по всій Україні, тож і говорити про це треба, і громаду інформувати правдиво, а не замилювати очі красивою і наглою брехнею про «пакращення»!», - пояснив свої дії свободівець.

Леся, 01.07.2013 14:24



Вибір редакції

Найпопулярніші новини