Руслан Марцінків: «Змусимо уряд Азарова припинити фінансову сваволю проти громади Івано-Франківська»

26 червня 2013 року, в Івано-Франківську Народний депутат України Руслан Марцінків оголосив про початок серії заходів з метою повернення Держказначейством коштів міської громади.

Основною кількаденної акції стане проведення інформаційної кампанії та офіційні звернення до Прокуратури, Служби Безпеки України та інших контролюючих органів. Напередодні народний обранець вже зареєстрував депутатське звернення Міністру фінансів Ю. Колобову, в якому вимагає чіткого дотримання ст. 43 Бюджетного кодексу України. У разі невиконання вимог зазначеної статті впродовж двох тижнів буде зініційована позачергова сесія міської ради з цього питання та готуватимуться широкомасштабні протестні акції.

За словами Руслана Марцінківа на рахунках міста бюджетними установами станом на 21 червня 2013 року було зареєстровано в установленому порядку платежів на загальну суму більш як на 9 млн. грн. Серед них основна частина – це кошти на ремонт міських доріг та відновлення ІІ черги садочку «Ромашка» на вул. Вовчинецькій, 210. Проте жодної оплати за цей час Казначейство у Івано-Франківську не зробило.

Руслан Марцінків охарактеризував таку ситуацію, не інакше як «фінансову сваволя уряду Азарова, яка грубо порушує українське законодавство». Стаття 43 Бюджетного кодексу передбачає вчасне забезпечення розрахунково-касового обслуговування органів місцевого самоврядування. Таким чином Руслан Марцінків зазначає: «Азаров сьогодні здійснює цілеспрямований фінансовий вплив на гроші місцевої громади. Фактично він дурить усіх мешканців Івано-Франківська, так як кошти на рахунках бюджету є, а отримати їх місто не може. У звязку з цим стає неможливим ремонтувати житловий фонд, прибирати місто, ремонтувати дороги, готувати школи до нового навчального року тощо. Сьогодні відбуваються спроби відібрати у громади її власні кошти! Ми повинні змусити уряд Азарова припинити фінансову сваволю проти громади Івано-Франківська та дати можливість спрямувати наш спільний грошовий ресурс на ремонт доріг, відкриття нових дошкільних навчальних закладів чи підготовку до навчального року в школах» - наголосив Народний депутат України Руслан Марцінків.

Леся, 26.06.2013 12:38



Вибір редакції

Найпопулярніші новини