Руслан Марцінків: «Державна скарбниця за вказівкою уряду свідомо перешкоджає веденню життєвоважливих процесів на місцях»

«Хто понесе відповідальність за блокування коштів Державною скарбницею?! Чому не прнитягують до кримінальної відповідальності тих осіб, які віддавали вказівки Казначейству блокувати фінансування місцевих бюджетів. Ситуація, що склалася ще в минулому році, набула ще критичніших масштабів. Зокрема, в Івано-Франківську, фактично, зупинилися ремонти доріг, будівництво дитячих садочків, під загрозою взагалі стоїть життєдіяльність міста. І саме Казначейство перешкоджає успішному веденню господарки», - саме так висловився народний депутат України від фракції ВО «Свобода» Руслан Марцінків під час обговорення Звіту про виконання Закону "Про Державний бюджет України на 2012 рік".

Депутат підкреслив, що доповідь міністра далеко не можна назвати звітом, адже чіткого та систематичного викладення фактів не було. Руслан Марцінків зауважив, що міністр фінансів, чомусь, обійшов у своїй доповіді важливу проблему фінансування місцевих бюджетів: «Фінансова проблема на місцях вже стала загальнодержавною. У минулому році розпочалася нечувана практика затягування фінансового зашморгу для місцевих бюджетів. Мало того, що з боку держави практично немає ніякого фінансування для Івано-Франківська, так ще й місцеві кошти вирішили заблокувати! Територіальні громади опинилися у загрозливій ситуації: немає можливості проводити ремонтні роботи житлового фонду, не фінансується ремонт доріг, зупинилося будівництво дитячих садочків. Комунальні підприємства зараз стоять над прірвою краху».

Парламентар наголосив, що виконання бюджету за минулий рік – це пряме свідчення цілеспрямованого курсу уряду у прірву. Руслан Марцінків назвав діяльність уряду Азарова свідченням відвертого українофобського настрою правлячого режиму.

Нагадаємо, «свободівець» вже неоднарозово звертався зі зверненнями до Казначейства з проханням пояснити причини блокування фінансування міста, але тенденція саботажу з боку уряду не припиняється й досі. 

Леся, 19.06.2013 15:05



Вибір редакції

Найпопулярніші новини