Заява прес-служби ВО "Свобода" щодо неправдивої інформації, поширеної у програмі "Гроші" на телеканалі "1+1" 2 вересня 2013 року

Суміш гебельсівщини і совєцького агітпропу, поширена в сюжеті програми "Гроші" на каналі "1+1" 2 вересня 2013 року, просто шокує. Це чергова хвиля інформаційного бруду, який щодня виливається зі сторінок, радіохвиль та телеекранів олігархічних ЗМІ. Мета цієї знавіснілої дифамаційної кампанії – дискредитувати єдину дієву національну силу в парламенті. Сюжет – поза такими поняттями, як журналістські стандарти, европейські норми, професійна етика, збалансованість інформації. Все побудовано за принципом: "що більша брехня – то охочіше в неї повірять".

Псевдожурналіст Михайло Ткач уже не вперше продукує маніпулятивні сюжети про лідера "Свободи". Анонсуючи у своєму "викривальному" матеріялі, що "Тягнибок будує розкішний маєток у заповіднику", автор не наводить жодного факту на підтвердження свого твердження. Але навіщо Ткачеві факти і журналістські стандарти, коли він пряде своє псевдорозслідування згідно із завданням, поставленим його господарями! І це завдання йому потрібно виконати за будь-яку ціну. Демонструючи недобудовану споруду, "слідопит" Ткач ні сіло ні впало заявляє, що вона належить лідерові "Свободи". Основним "аргументом" стали слова невідомих осіб зі спотвореним голосом і розмитим зображенням, які спочатку твердять, що ця будова належить лідерові "Свободи", а згодом ті ж персонажі активно це заперечують. Відеокартинка постійно скаче, що вказує на маніпулятивний монтаж.

Єдиний документ, який демонструє Михайло Ткач, – це офіційна Декларація про доходи Олега Тягнибока. Вона потрібна псевдожурналістові для того, аби прочитати, що у лідера ВО "Свобода" жодної нерухомости у Київській області немає, але потім укотре повторити абсолютно протилежне.

Отже, мета зазначеної програми – продовження дискредитаційної кампанії щодо "Свободи" та її лідера на головних провладних каналах. Режимові конче потрібно відвернути увагу суспільства від реальних проблем, корупції і зловживань нинішньої влади і натомість посіяти в суспільстві зневіру й апатію. Очевидно, від цього інформаційного кілера годі чекати розслідувань про Межигір'я та його власників – на це замовлення не надходило. Є замовлення на поливання брудом опозиції. І в хід пущено брехню, маніпуляції та різного роду спекуляції.

У зв'язку з цим прес-служба Всеукраїнського об'єднання "Свобода" вимагає від керівництва каналу "1+1" у досудовому порядку спростувати неправдиву інформацію, поширену у програмі "Гроші" 2 вересня 2013 року. Офіційно заявляємо, що жодної нерухомости, крім заявленої у Декларації про доходи, у лідера "Свободи" та його родини немає. Закликаємо українських журналістів дотримуватися журналістських стандартів та не бути знаряддям у руках Банкової в боротьбі з опозицією. Залишаємо за собою право на захист честі, гідності і ділової репутації у судовому порядку.

Принагідно повідомляємо, що Олег Тягнибок не будує Тадж Магал, не орендує Венстмістерський палац, не має квартири в "Бурдж Халіфі" та не є афільованим власником Межигір'я.

Леся, 04.09.2013 09:30



Вибір редакції

Найпопулярніші новини