Олександр Сич: «Ігноруючи рішення судів, чинний Уряд залишає дітей війни наодинці з власними проблемами»

Народний депутат України Олександр Сич вимагає вжиття державою невідкладних заходів з метою врегулювання питання грошових виплат громадянам, які мають правовий статус дітей війни.

З відповідним запитом свободівець звернувся до чинного міністра соціальної політики України Наталії Королевської.

На переконання Олександра Сича, в результаті бездіяльності глави Уряду та очільників профільних відомств і міністерств в Україні склалася ситуація, коли сотні осіб похилого віку, яким не вистачає мізерної пенсії, щоб забезпечити себе бодай продовольчими продуктами першої необхідності, змушені «оббивати пороги» місцевих судів з метою досягнення справедливості та реалізації своїх законних прав. При цьому навіть за наявності рішень суду Пенсійний фонд України відмовляється від виконання вимог закону.

«Засвідчуючи власну бездіяльність в частині соціального захисту прав населення, Уряд тим самим  дискредитує ще й сам статус України як правової держави та створює прецедентні випадки нівелювання закону», - відзначає депутат.

Яскравим прикладом порушення конституційних прав і свобод громадян, як відзначає свободівець, є, зокрема, ситуація, яка склалася із мешканкою м. Івано-Франківська Гайдучок Марією Іванівною. Незважаючи на рішення суду, Управлінням Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську за понад два роки не вжито жодних заходів у частині виконання законодавчо передбаченого підвищення рівня пенсії мешканки обласного центру на 30% та здійснення інших необхідних виплат. І таких випадків обмеження прав людей похилого віку є безліч по всій території України!

У депутатському запиті Олександр Сич вимагає від Кабміну невідкладно вжити заходів, спрямованих на забезпечення виплат громадянам України, що мають правовий статус дітей війни, підвищення до пенсій або інших грошових виплат, прирівняних до пенсії, на 30% мінімальної пенсії за віком на підставі рішень Конституційного Суду України та рішень судів інших інстанцій.

Леся, 13.09.2013 11:24



Вибір редакції

Найпопулярніші новини