Олександр Сич очолив робочу группу з підготовки законопроекту про поліпшення фінансування освіти та оплати праці й дотримання соціальних гарантій науково-педагогічних працівників

Народний депутат України від ВО «Свобода» Олександр Сич очолив робочу групу Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти для підготовки проекту закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо поліпшення фінансування освіти та оплати праці й дотримання соціальних гарантій педагогічних та науково-педагогічних працівників.

Відповідне рішення було прийнято на черговому засіданні Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти, що відбулося 15 травня.

Головною метою робочої групи стане напрацювання та внесення змін до окремих законодавчих актів у галузі освіти і науки, які б забезпечили належне дотримання визначених законодавством України соціальних стандартів, якісно покращили існуючий вкрай низький рівень фінансового забезпечення освітньої сфери.

Як неодноразово наголошував Олександр Сич, мінімальний посадовий оклад працівника освіти апріорі не може бути меншим за встановлену законом мінімальну заробітну плату. Натомість сьогодні в державі спостерігається значний дисбаланс і численні диспропорції щодо фінансового забезпечення та соціальних гарантій цілої низки категорій педагогічних та науково-педагогічних працівників.

Леся, 16.05.2013 11:14



Вибір редакції

Найпопулярніші новини