Олександр Сич: «Законопроєкт про «реформування» НАК «Нафтогаз» – це черговий злочин режиму Януковича проти незалежности України"

26 квітня 2013 року чинний режим Януковича проявив свою справжню сутність, зареєструвавши у Верховній Раді законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою реформування Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України". Цей проєкт закону передбачає широкий спектр варіантів передачі Росії контролю над українською ГТС – від оренди до безкоштовної "приватизації", використовуючи спеціально підготовлений під це "міжнародний договір".

Про це 14 травня 2013 року під час виступу у Верховній Раді України заявив народний депутат свободівець Олександр Сич.

ВО "Свобода" розцінює подання цього законопроєкту як зраду національних інтересів України. 

"Ми вважаємо, що рано чи пізно час антидержавної вакханалії минеться і кожен, хто проголосує за цей законопроєкт, постане перед українським судом. "Свобода" принципово вважає, що в жодному разі ГТС не можна ані цілковито, ані частинами передавати під контроль іншої держави. Замість того, щоб іти на поступки і здавати наші державні національні інтереси, слід встановити жорстку залежність цін за транзит газу територією України до відпускних цін на газ, які встановила РФ для України. Потрібно спрямувати всі інструменти української дипломатії на координацію дій з іншими країнами-транзитерами російських енергоносіїв з метою створення реальної противаги монополістичному впливу російського "Газпрому"", – зазначив Олександр Сич.

Свободівець провів паралель між законопроєктом про реформування НАК "Нафтогаз України" та ухваленням злочинних Харківських угод: "Державна зрада, посягання на національний суверенітет і державну незалежність України – це те, що ми отримали після ратифікації Харківських угод з Росією про продовження базування Чорноморського флоту РФ у Криму. Україна не отримує належні мільярди коштів за оренду; російський флот на території України поводиться нахабно; кожен солдафон російського Чорноморського флоту дозволяє собі розпатякувати, що він "залишатиметься на території України, незважаючи на будь-яку позицію українського уряду". Більше того, об вас, Партія регіонів, ваші хазяї витирають ноги, але очевидно, що так і має бути. Бо ніколи ні до слуг, ні до рабів іншого ставлення не буде!"

Леся, 14.05.2013 12:36



Вибір редакції

Найпопулярніші новини