Руслан Марцінків: «Герої – це не тільки історичні постаті. Материнство – не менший героїзм!»

10 травня 2013 року за підтримки народних депутатів України від ВО «Свобода» Олександра Сича, Руслана Марцінківа та Руслана Зелика в обласній філармонії пройшли урочистості з нагоди святкування День Матері. 5 матерів, котрі народили дітей всупереч медичним, економічним та фізіологічним можливостями отримали цінні подарунки.

Урочистості з нагоди відзначення Дня Матері організувала ГО «Івано-Франківський християнський рух за життя» за підтримки Олександра Сича, Руслана Марцінківа та Руслана Зелика. На захід було запрошено 5 Івано-Франківських сімей. Як зазначає голова громадської організації Любомир Стрингалюк, ці сім’ї обрано не випадково, адже ці матері обрали материнство всупереч усім пересторогам. 

«Материнство – це завжди радісний, але водночас відповідальний крок. Сьогодні ми запросили на вручення подарунків тих матерів, котрі попри медичні, економічні та навіть фізіологічні заборони народжувати таки дали життя своїм дітям. Тож для підтримки цим відважним жінкам, ми й проводимо цей захід» - коментує Любомир Стрингалюк.

Окрім того громадські активісти подали народним депутатам-свободівцям Руслану Марцінківу, Олександру Сичу та Руслану Зелику пропозиції до Проекту закону про відзначення Дня Матері на державному рівні. Націоналісти запевнили, що вже цього тижня розроблять проект та зареєструють його на розгляд Верховної Ради України.

Народний депутат України від фракції ВО «Свобода» Руслан Марцінків привітав усіх матерів з прийдешнім святом та наголосив, що День Матері має стати державним святом, адже це вшанування найріднішої людини для кожного.

 «Материнство – це запорука існування людства, нації, це уособлення самого життя. Часто, аби отримати це щастя – стати матір’ю, доводиться пройти через значні перестороги. І жінка, котра всупереч різноманітним заборонам та інколи навіть протипоказанням лікарів, відважується народити дитину заслуговує шани, бо цей героїчний та відважний крок має стати прикладом для всієї громади. Герої – це не тільки історичні постаті. Материнство – не менший героїзм! Тож святкувати та вшановувати таки є що», - зазначив нардеп.

Також свободівець вручив запрошеним матерям кулони Матері Божої як символ оберегу та покровительства.

Леся, 13.05.2013 16:17



Вибір редакції

Найпопулярніші новини