Заява колективу ОТБ «Галичина»: ОТБ «Галичина» рішуче заперечує будь-які намагання партизувати ЗМІ

Колектив Івано-Франківського обласного телебачення "Галичина" виступив з офіційною заявою до депутатів обласної ради, лідерів політичних партій, представників громадських організацій, ЗМІ та всієї громади краю. Текст заяви: 

"Ситуація, яка склалася  довкола  Івано-Франківського обласного  телебачення «Галичина», змушує нас звернутися з цією заявою до депутатів обласної ради, лідерів політичних партій, представників громадських організацій, ЗМІ та всієї громади краю, адже  з самого початку свого існування телебачення «Галичина» створювалося як телебачення народне, тобто, суспільне, громадське. До речі,  “комунальне”  у перекладі з французької  означає “громадське”.

Наш колектив обурили події, які відбулися 29 березня 2013 року на пленарному засіданні сесії обласної ради, коли депутати відмовлялися від відкритого голосування за пропозицію Василя Артима визнати роботу керівника ОТБ “Галичина”  незадовільною, не поставивши перед цим жодного запитання до О. Бабій і не вказавши на недоліки у її роботі.

Створена робоча група, яка працювала напередодні, не спромоглася вникнути в суть питання і жодного разу не зустрілася з колективом. Члени цієї групи не змогли зробити висновків і про  стан фінансових справ студії, якій, до речі, Національною бізнес-олімпіадою за діяльність у 2012 році за КВЕДом  92.20.0 присвоєно звання «Лідер України», а керівникові вручено відзнаку «Бездоганна ділова репутація».

Не будемо вдаватися до оцінок персональних можливостей  членів  робочої групи. Це завдання громади, журналістів і самих фракцій «БЮТ» та «Свобода», до яких представники цієї робочої групи входять. Наш колектив  заявляє про незгоду з такими висновками, упередженість, особисту зацікавленість ініціаторів посіяти нездорові прояви  в колективі,  зламати позицію  керівництва телебачення, до якого за двадцять два роки діяльності претензій не було.

Натомість бажання  підпорядкувати один з найвпливовіших на Прикарпатті ЗМІ окремим політичним силам колектив не сприймає, про що ми неодноразово заявляли в ефірі.

ОТБ «Галичина» рішуче заперечує будь-які намагання партизувати  ЗМІ,  якими б то не було політичними силами. Це – безвихідний шлях, який перетворює  журналістів у  рупори партійної пропаганди, тримає творчі колективи на  «короткому повідку» влади. Прикро, що  подекуди  ті, хто під час виборів говорить про  служіння громаді, надто швидко забуває про  основну  свою функцію – сл у ж і н н я  суспільству. Чи не надто швидко розвіюються передвиборні обіцянки окремих  обранців?  Колектив  обласного телебачення «Галичина» не хоче і не може змиритися  з такою ситуацією.

 Ми працюємо в аналоговому і цифровому форматі, забезпечуємо цілодобовий телепоказ українською мовою, створюємо понад  14 годин власних програм і передач. На екрані «Галичини» - всі найважливіші події рідного краю.

Ми підтримуємо  свого керівника, заявляємо про згуртованість, творчу спроможність колективу, нові задуми і  плани. Дорогу долає той, хто нею іде. Ми  22 роки не звертали і не звернемо з обраного шляху, а вдосконаленню немає меж.

Ми були, є і будемо  першим в Україні телебаченням народним, а, отже, – громадським  за своєю суттю.

Ми не погоджуємося зі спробами тиску, диктату, нав’язування силових рішень. Для нас принципово важливі ідеали демократії, свободи слова, поваги до людей. Вільні  засоби масової інформації є запорукою демократії, прогресу, громадянського суспільства.

Розраховуємо на підтримку громади. Переконані, що на нашому боці ті  депутати обласної ради, для яких є важливими ідеали демократії. Слава Україні!".

 

Леся, 10.04.2013 12:15



Вибір редакції

Найпопулярніші новини