Обіцяного “покращення” від президента, який позиціонував себе як господарника, що здатен навести лад в економіці, український народ не дочекався

                                                                                                                  ЗАЯВА

щодо ситуації, яка склалася в Україні за три роки перебування Віктора Януковича на посаді Президента України

 

Висловлюючи волю виборців, ми, депутати Івано-Франківської обласної ради, обурені ситуацією, яка склалася в Україні за три роки перебування Віктора Януковича на найвищій посаді у державі.

Обіцяного “покращення” від президента, який позиціонував себе як господарника, що здатен навести лад в економіці, український народ не дочекався.

Ці три роки правління Януковича стали найважчими в історії незалежної України. В державі розгорнута широкомасштабна війна проти українців у всіх сферах суспільного життя – мовній, освітній, ідеологічній, судовій, соціальній, економічній, культурній, духовній, політичній. В Україні встановлено режим особистої влади з опорою на так звану «Сімю».

Відбувається встановлення політичної диктатури, розправи над політичними опонентами режиму за допомогою використання державного апарату. Янукович за три роки президентства підписав низку антидержавницьких законів: про пенсійну, податкову та медичну реформи; закон про засади державної мовної політики; закон про всеукраїнський референдум; Кримінальний процесуальний кодекс України; закон щодо питань державних закупівель, який засекретив проведення тендерів; Харківські угоди, за якими 100$ «знижка» виявилася боргом України перед Російською Федерацією; скасував соціальні виплати близько 20 категоріям громадян; списав наближеним олігархам 24 млрд. грн. боргів перед державою.

Посилюється репресивний апарат, тиск на свободу слова і незалежні засоби масової інформації. Кількість правоохоронців в Україні вже вдвічі перевищує кількість військових. Яскравим свідченням цього є судилище над Юлією Тимошенко та Юрієм Луценком, тиск і переслідування патріотів за демонтаж ідолів совєцького режиму, бездіяльність у розслідуванні вбивств студентів, журналістів, правозахисників, процес над Павличенками. Судова реформа ліквідувала незалежний суд, законодавча база формується під політичні переслідування.

Українці боляче на собі відчули всі псевдореформи цієї влади. Їхнім основним результатом стало тотальне зростання цін на комунальні послуги, продукти харчування, ліки, пальне тощо. Сьогодні 80% українців проживають за межею бідності, а кожен 11 громадянин є безробітним.

Впровадження Податкового кодексу призвело до масового скорочення кількості підприємців: бізнес в Україні легше закрити, ніж вести. Провалена пенсійна реформа, яка звелася до підвищення пенсійного віку, у той час, коли мінімальна пенсія в Україні становить 894 гривні, а  утримання Президента обходиться народу в 1,3 млн. грн. на день.

Попри обіцянки Януковича демографічна ситуація погіршилась: українці вимирають, а ще живі не мають роботи в державі, а тому  масово емігрують за кордон.

Інтеграція України до Європейського союзу і НАТО зупинилася.

Цілеспрямовано нищиться місцеве самоврядування.

Усі фінанси узурповані казначейством.

Україна, не маючи змоги обслуговувати свої зовнішні зобов’язання, бере нові запозичення. Держава доведена до банкрутства.

Сьогодні умисними незаконними діями, які погоджені особисто Януковичем, підривається статус державної української мови, руйнується освіта і наука, здійснюється замах на символи української нації, фальшується історія, плюндруються пам’ятники українським героям.

 Закликаємо громадські організації, політичні партії і жителів краю об’єднатися та стати на захист національних, громадянських і людських прав, гарантованих Конституцією України.

 

Слава Україні!

Героям слава!

Прийнято на двадцять першій сесії
Івано-Франківської обласної ради
шостого демократичного скликання
29 березня 2013 року

Леся, 03.04.2013 15:38



Вибір редакції

Найпопулярніші новини