Франківські депутати ще раз заявили – «ні прийняттю антиконституційного та антинаціонального закону про мови»

5 червня 2012 року депутати Івано-Франківської міської ради провели позачергову сесію під стінами Верховної ради України

Відповідно до вимого 22 депутатів та розпорядження міського голови у Києві відбулась позачергова виїзна 26 сесія Івано-Франківської міської ради. У зв’язку із нагальними обставинами, що склались довкола законопроекту «Про засади державної мовної політики» №9073 від 26.08.2011 року, до столиці прибули не тільки більшість депутатів Івано-Франківської міської ради, а й обласної ради Прикарпаття.

Неможливість пасивно спостерігати за насиллям над українською мовою, чи не найбільш сокровенним багатством народу, вивело під стіни парламенту не лише франківців, а й львів’ян, тернополян, волинян й депутатів інших місцевих рад.

Українська мова об’єднала довкола себе небайдужих та свідомих українців. Сесія за сесією місцеві депутати під Верховною Радою України вимагали – «ні прийняттю антиконституційного та антинаціонального закону»!

Свою виїзну сесію провела й міська рада Івано-Франківська, закликаючи депутатів Верховної Ради України й Президента України зупинити антиукраїнський наступ. Обранці заявили, що з усією рішучістю готові стати на захист єдиної державної української мови, як невід’ємної частини суверенітету Української держави.

Проте, як тільки міські депутати відспівали гімн України закриваючи свою позачергову сесію, до них підійшов народний обранець Зіновій Шкутяк та сповістив про те, що антиукраїнський законопроект усе ж прийнято у першому читанні.

Глибоке обурення пройняло не лише франківців, проте що чинити далі спротив не було можливості. Столиця України – Київ, немов насильно одягнутий в атрибутику провладної партії та у кольори сусідньої держави, охоронявся численними загонами спецпідрозділів силових органів. Як стверджували самі ж київляни – такої кількості правоохоронців на вулицях столиці не пам’ятають з часів «Помаранчевої революції».

Цей з’їзд, уже під стінами парламенту, названо Першим всеукраїнським з’їздом місцевих рад, напевно натякаючи про те, що український народ не дозволить узаконити глумливий та антинаціональний закон.

Леся, 06.06.2012 10:10



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини