Ігор Зварич та Володимир Лучук проголосували за скандальний законопроект по мовам

Вчора народні депутати проголосували в першому читанні законопроект, який фактично встановлює в країні двомовність. Цікаво, що окремі представники Партії регіонів, які представляють Західні області України, не голосували за законопроект своїх колег по партії.

Це все дуже просто пояснити, говорить депутат обласної ради від «Батьківщини» Юрій Романюк. Ці депутати просто отримали дозвіл на такий «демарш» від керівництва партії.

«Регіонали, які будуть балотуватися по мажоритарним округам – на Прикарпатті  - Чуднов, на Волині – Палиця, отримали індульгенцію фракції Партії регіонів та Банкової на право проявити свій патріотизм та показати свою повагу до української мови шляхом не голосування за законопроект Колісніченко-Ківалова», — повідомив в коментарях «Малакаві» Юрій Романюк.

Справа у тому, що Партія регіонів була впевнена в тому, що їх законопроект і без кількох депутатів набере у першому читанні достатню кількість голосів, тому вони могли зробити широкий жест і дозволити кільком регіоналам не голосувати за законопроект, каже Романюк.

А ось депутати від Прикарпаття Ігор Зварич та Володимир Лучук, віддали свої голоси за скандальний законопроект.

«Вони усвідомлюють, що у них немає можливості і шансів йти по мажоритарці, тому могли собі дозволити зробити так, як сказало керівництво партії, тобто підтримати законопроект Колісніченко-Ківалова», — відзначив Юрій Романюк.

Леся, 06.06.2012 09:25



Вибір редакції

Найпопулярніші новини