Івано-Франківськ став на захист української мови

Сьогодні вранці в Івано-Франківську перед будівлею обласної державної адміністрації понад 150 громадян провели акцію протесту з вимогою зняти з розгляду у Верховній Раді проект закону Ківалова-Колесніченка «Про засади державної мовної політики».

Мітингувальники під гаслами «Верховній зРаді не довіряємо!», «Без мови немає нації!», «Вимагаємо саморозпуску Верховної Ради!», «Загроза мові – загроза державі!», «Окупанти-українофоби – геть з Верховної Ради!», «Захистимо Конституцію – забезпечимо майбутнє!» намагалися захистити українську мову та не допустити розколу України.

«Питання мови є надуманою проблемою теперішньої влади та частиною антиукраїнського наступу на наші права, цінності та культуру. Даний проект про мову є антиконституційним, розколює Україну та фактично знищує українську мову,  він суперечить не тільки Конституції, а й міжнародному праву. Іншого шляху, як закликати народ до нового майдану. Влада сьогодні застосовує силу і нашою відповіддю повинні бути масові акції протесту», - вважає  голова обласної «Просвіти» Степан Волковецький.

Леся, 05.06.2012 15:18



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини