Об’єднана опозиція не допустить ухвалення мовного закону і розпочинає безстрокові акції протесту по всій країні

5 червня 2012 року в антизаконний спосіб, із грубим порушенням Конституції та регламенту Верховної Ради, без обговорення та дотримання інших парламентських процедур, у першому читанні було ухвалено антиукраїнський законопроект №9073 про «Засади державної мовної політики».
 
Таким чином, в парламенті відбулася чергова спроба державної зради та антиконституційного заколоту під прапорами Партії регіонів та її сателітів. 234 манкурти продали за гроші й місця у виборчому списку Україну, її державність та суверенітет, що нерозривно пов’язаний із українською мовою.
 
Сьогодні під Верховною Радою майже не було щирих захисників українофобського мовного законопроекту. Більшість його так званих «прихильників» було звезено на мітинг за 130 іудиних серебренників. Це зайвий раз доводить, що навіть виборці Партії регіонів розуміють, що нічого крім передвиборчого піару, спекуляцій та бажання хоч якось прикрити свої грандіозні провали у соціально-економічній політиці цей законопроект не несе.
 
Прізвища депутатів-зрадників, що проголосували за цей лиховісний українофобський законопроект, ми оприлюднимо у кожному виборчому окрузі, у кожному містечку або селищі.
 
Об’єднана опозиція «Батьківщина» заявляє, що відповідальність за щойно прийняте рішення лежить також і на голові Верховної Ради Володимирі Литвинові, який свідомо пішов на порушення регламенту та став співорганізатором цього злочину проти держави.
 
Ми дякуємо усім, хто прийшов під стіни парламенту за покликом серця, щоб захистити державний статус української мови. Ми не збираємося здаватися та зробимо усе від себе залежне, щоби не допустити ухвалення україноненависницького мовного законопроекту у другому читанні.
 
Зараз ми оголошуємо про початок безстрокової акції протесту у всіх регіонах країни та в Києві, біля Верховної Ради «За мову! За Батьківщину!», яка має продемонструвати, в тому числі й гостям Євро-2012, що українці проти знищення державного статусу української мови. А після перемоги Об’єднаної опозиції «Батьківщина» на парламентських виборах та формування демократичної більшості – першим же її рішенням стане скасування всіх антиукраїнських законів та постанов Верховної Ради.
Леся, 06.06.2012 09:42



Вибір редакції

Найпопулярніші новини