Три роки правління Януковича, або «покращення» від Президента

29 березня 2013 року на двадцять першій сесії Івано-Франківської обласної ради великий резонанс викликало звернення депутатів опозиційних сил, присвячене 3-річчю перебування Віктора Януковича на найвищій керівній посаді у державі.

У зверненні депутати наголосили, що «ці три роки правління Януковича стали найважчими в історії незалежної України, протягом яких в Україні остаточно було встановлено режим особистої влади з опорою на так звану «Сім’ю». Через підписані Януковичем закони українці боляче на собі відчули всі псевдореформи цієї влади. Їхнім основним результатом стало тотальне зростання цін на комунальні послуги, продукти харчування, ліки, пальне тощо. Сьогодні 80% наших людей проживають за межею бідності, а кожен 11 громадянин є безробітним. А впровадження Податкового кодексу призвело до масового скорочення кількості підприємців: бізнес в Україні легше закрити, ніж вести. Провалена пенсійна реформа, яка звелася до підвищення пенсійного віку, у той час, коли мінімальна пенсія в Україні становить 894 гривні, утримання Януковича обходиться народу 1,3 млн. грн. на день.

Попри обіцянки Януковича демографічна ситуація погіршилась: українці вимирають, а ще живі не мають роботи в державі. Українці знову масово залишають Україну.»

Як наголосив, голова фракції «Фронт Змін», Юрій Бабій : «Недопустимими є подальші так звані «покращення» та «ефективні» реформи чинного Президента. Адже, Україна на даний момент уже посідає 161 місце з 177 країн у рейтингу економічних свобод. А індекс інвестиційної привабливості України впав, за даними Європейської асоціації, до самого низького рівня за всю історію опитування. Ще трохи і Україна буде на порозі повного економічного колапсу».

Отже, не приховуючи свого обурення тенденціями, що склалися у всіх сферах життя держави депутати закликали громадські організації, політичні партії і жителів краю об’єднатися та стати на захист національних, громадянських і людських прав, гарантованих Конституцією України. Адже, саме народ є джерелом, яке дає владу, і саме народ є тією силою, яка може владу забрати.

 

Леся, 01.04.2013 10:33



Вибір редакції

Найпопулярніші новини