В День Журналіста Янукович підтвердив: свободи слова в Україні нема

6 червня в Україні відзначили День журналіста. У свій професійних день столичні журналісти мали намір пікетувати резиденцію Януковича. Вони хотіли нагадати президенту, що вже минув рік, як він пообіцяв показати ЗМІ «Межигір’я». Однак, «чесний» український суд заборонив проведення акції поблизу маєтку Януковича.

6 червня 60 провідних журналістів таки приїхали до воріт ««Межигір’я», щоб проконтролювати це ганебне рішення суду. Вони стояли там. Потім зненацька відкрились ворота звідки на шаленій швидкості промчав кортеж Януковича навіть не пригальмувавши. За Януковичем виїхала його прес-серкетар Дарка Чепак, яка взялася роздавати журналістам троянди і пропонувала торт. Ніхто не взяв ні торт, ні троянди.

«Спроба журналістів "Стоп цензурі" провести мирну акцію під "Межигір'ям" завершилася судовим позовом від сільського голови Нових Петрівців, який зажадав заборони збори до кінця 2011 року! Суд не схибив - право на свободу зібрань, гарантоване Конституцією, було принесено в жертву в ім'я права президента на відпочинок, — відзначив журналіст Сергій Лещенко.

Взагалі, такі дії Президента України не мали б викликати особливо подиву з огляду на те, як його охорона поводиться з журналістами, а особливо з операторами під час заходів, в яких бере участь Віктор Янукович.

Крім того, зневажливо ставляться до журналістів і в Партії регіонів. Нагадаємо, що на початку квітня народний депутат від Партії регіонів Ян Табачник в прямому ефірі і прямим текстом назвав журналістів холуями. Він не взяв свої слова назад. Як і жоден соратник Яна Табачника по партії влади не виступив зі словами засудження на його адресу, жоден не смикнув його: «Що ти верзеш?!». Схоже, Табачник висловив колективну думку Партії регіонів.

До речі про «Межигіря», цьому маєтку і умовам в яких проживає Віктор Янукович, могла би позаздрити навіть британська королева.

Ось так маєток виглядає маєток українського президента із космосу.

фото: Українська правда

 

 

Леся, 07.06.2011 19:31



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини