Влада готує українців до президентських виборів

Після того, коли вже  хто-тільки міг прокоментували події 9 травня у Львові, вирішив їх прокоментувати і лідер «Нашої України» Віктор Ющенко. Оригінальністю він не відзначився, заявивши, що всі подіє були зрежисовані. Правда, додав, що вони мають чітку ціль – підготувати майданчик для виборів, вірніше для перемоги  чинної влади.

«Країну підводять до того, коли на фініші залишається на виборах влада, яку ненавидять, і ліві радикали, яких ще більше ненавидять і бояться. І формується безпрограшний варіант», — зазначив Віктор Ющенко.

Частка істини у цьому є, говорять політологи, і наводять приклад, коли на  президентських виборах до другого туру були виведені Леонід Кучма та Петро Симоненко.

«Тоді ця технологія спрацювала, а от чи пройде вона зараз, не відомо, — говорить політолог Андрій Фармуга. — Український народ зараз має свою власну думку і технології повторення пройденого, не спрацюють».

Теоретично, каже Андрій Фармуга, до другого кола президентських виборів як суперника Януковича можуть вивести лідера «Свободи» Олега Тягнибока. Він і його політична сила сприймається, як радикальна, а після подій у Львові, коли свободівці піддалися на провокацію і показали російським ЗМІ ту картинку, яку ті хотіли побачити, їх побоюються. Проте навряд, каже політолог, влада піде на такий крок.

Леся, 19.05.2011 12:03



Вибір редакції

Найпопулярніші новини