Івано-Франківськ перетворюють на квітуче місто

19 квітня в Івано-Франківську за ініціативи ВО «Свобода» пройшла акція «Квітучі тротуари».

Власники автівок постійно паркуються на пішохідних доріжках і цим не тільки псують естетичну картину міста, а й створюють численні незручності для пішоходів, говорять у «Свободі».

«Наша акція – це крик до відповідних органів міської влади про те, що в Івано-Франківську не все так добре», — говорить депутат міської ради Олександр Бережанський.

За його словами, клумби не тільки перешкоджатимуть водіям припарковуватися у не призначених для цього місцях, а й приверне увагу міської влади до проблеми парковок.

«Я теж маю авто і не раз бачу таку проблему, що не має де паркуватися. Та я не стаю на доріжки, а свідомо обїжджаю і паркуюсь в іншому місці. Відповідні органи місцевої влади повинні створити належні умови для власників авто. А ми зараз турбуємося саме про жителів Івано-Франківська», говорить свободівець.

За його словами, поштовхом до проведення  акції став його  власний досвід, отриманий у закордонних поїздках.

«Я багато де подорожував і можу сказати, що за кордоном у всіх країн є надзвичайно велика кількість клумб. Якщо брати Неаполь, то це дуже брудне місто. Та у передвеликодні свята  там насаджують стільки клумб, що весь той бруд «ховається» і відходить таки на задній план».

Сьогодні на тротуарах Івано-Франківська зявилось 150 квіткових клумб. Вони, кажуть у «Свободі», придбані за кошт меценатів. І додають, що на досягнутому не зупиняться і будуть регулярно слідкувати за тим, щоб Івано-Франківськ перетворився дійсно на квітуче місто.

 

Леся, 19.04.2011 17:53



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини