Українська партія перемогла, бо використала розчарування народу

Вчора відбувся четвертий Всеукраїнський зїзд Української партії. Першим питанням делегати зїзду мали розглядати політичну ситуацію в Україні та здобутки Української партії на місцевих виборах.

З другого приводу говорили дуже багато. Зокрема, відзначалось те, що важко було конкурувати із партіями демократичного спрямування, яких на Західній Україні дуже багато. Серед них «патріархальні партії» КУН та РУХ, старі бренди, які вже почали забуватися — БЮТ та Наша Україна і нова модна партія — «Свобода». Про це сказав керівник калуської міської організації УП Олександр Челядин.

За його словами, успіх на Прикарпатті Української партії пояснюється тим, що члени партії зуміли використати розчаруванням народу в лідерах і їх постійних чварах.

«Ми використовували цю ситуацію, як під час війни користалися гарною погодою чи рельєфом. Ми поламали всі стереотипи і всю соціологію. Зараз у нас потужна фракція в обласній раді», — відзначив Челядин.

Успіх партії Олександр Челядин пояснює тим, що було вирішено зробити всі списки відкритими — і це новація, на яку не пішли більш рейтингові партії.

«У них вверху кожного списку — люди, які платять, а у нас — рейтингові. Багатьом це було, як більмо в оці, бо підходили до формування списків по-старинці», — сказав Челядин.

Також він не стримався і згадав про осінній скандал, коли Ігоря Насалика за «порушення статутних норм та зраду інтересів Української партії» відкликали з посади голови Центральної ради партії (нагадаємо, що фракція УП в обласній раді висунула разом із Партією регіонів і «Відродженням»  кандидатом на голову обласної ради людину із Партії регіонів Зіновія Митиника, таким чином, відмовивши в підтримці кандидату від демократичних сил — «свободівцю» Олександру Сичу).

«Не міг дочекатися, коли скажу «фе» керівництву партії, за такий крутий хід проти нашого голови», — зауважив Челядин.

А далі перейшов до дифірамб самому Насалику, мовляв кращого лідера для партії не знайти. Адже Насалик, зумів перетворити Калуш майже на найкраще місто України, і медицина там безкоштовна, і школи фінансуються, і обладнання для них закуповується, і екологічний референдум був проведений.

Зрештою Ігор Насалик таки був обраний головою політради Української партії.

Леся, 11.04.2011 10:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини