Насалик став головою політради Української партії

В Івано-Франківську відбувся четвертий Всеукраїнський зїзд Української партії. Найбільш гарячим питанням, яке було винесено для обговорення, стало питання зміни Статуту та затвердження його нової редакції.

Окремі делегати зїзду заявляли, що більшість присутніх в залі не бачили нових змін до Статуту. А голови обласних організацій їх отримали лише за кілька хвилин до початку роботи зїзду.

«Я бачу вперше цей документ. На 200 чоловік дали 30 примірників, і те, тільки за кілька хвилин до початку зїзду. Цей документ неконкретний і повинен пройти політичне обговорення. Приймати його зарано», — зазначив один із делегатів зїзду.

Підтримав його і представник із Дрогобича Олег Косик, який теж підкреслив, що пропозиції по Статуту потрібно доопрацювати.

Втім, говорять розробники доповнень до Статуту, його основна новація в тому, що голова політради має обиратися політичним зїздом, а не політичною радою, як було завжди. Крім того, пропонується збільшити кількісний склад самої політради. Всі ці доповнення — це елемент демократії, адже тепер голову політради зможе вибирати не купка людей, а політичний зїзд. Крім того, кажуть, що ще в березні зміни до Статуту були розіслані всім керівникам обласних осередків, були опубліковані зміни і на сайті партії, тобто, хто хотів розібратися із пропонованими новаціями, міг це зробити безперешкодно, основне треба було мати бажання.

Після дискусій та виступів зміни до Статуту таки були прийняті більшістю голосів делегатів.

Після цього було перейдено до третього питання — виборів керівних органів партії. На голову політради була висунута лише одна кандидатура чинного мера Калуша Ігоря Насалика, яка і була підтримана делегатами.

«Я розцінюю обрання мене головою, як важкий хрест», — відзначив Ігор Насалик після того, як були оголошені результати голосування.

Також одразу були обрані його два заступники. Ними стали Олег Олійник та Олег Канівець.

Стосовно політради партії, то було прийнято рішення розширити її склад до 70 чоловік з обовязковою присутністю в ній всіх голів обласних організацій.

 

Леся, 10.04.2011 18:20



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини