Медуніверситет позбавлять статусу «національного», якщо ректором не стане людина із Партії регіонів?

Щоб мати виграшний шанс стати ректором учбового закладу, сьогодні не обов`язково бути фахівцем своєї справи, господарником чи ефективним управлінцем. Достатньо симпатизувати провладній партії та активно працювати на її благо.

До такого висновку спонукає ситуація, що склалася напередодні виборів ректора Івано-Франківського національного медичного університету.

Один з претендентів на цю посаду є членом Партії регіонів. У період двох президентських кампаній він плідно працював у виборчому штабі означеної політичної структури.

Очевидно, саме це і стало приводом для лобіювання інтересів кандидата головою обласного осередку Партії Регіонів, народним депутатом від ПР Василем Чудновим. У трудовому колективі університету стверджують, що питання про призначення даного претендента на ректорське крісло завдяки такій підтримці вже давно вирішене на всіх рівнях.

В університеті поширюється варіант розвитку подій у тому випадку, коли бажаний кандидат не стане господарем навчального закладу. Тоді, мовляв, його можуть позбавити статусу  національного і навіть приєднати до іншої учбової установи.

Хто у найближчому майбутньому буде ректором медичного університету і якими шляхами до цього прийде – внаслідок демократичних виборів чи рекомендації про призначення – стане відомо вже найближчим часом. Цей результат матиме важливість не лише для колективу окремого навчального закладу, а й для всієї громади Івано-Франківщини. Адже реальною стає загроза приходу на всі ключові посади людей, які, в першу чергу, спроможні догодити певним політичним силам. Їх фахові якості при цьому залишатимуться на останніх позиціях.

 Андрій Лелека

ГО „Справедлива освіта”


Голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк, коментуючи цю заяву зазначив, що медуніверситет ніхто не позбавить статусу національного.

«Ректора медичного національного університету обиратимуть лише на загальних зборах трудового колективу, - наголосив Михайло Вишиванюк. - Причому тут партійність? Івано-Франківський медуніверситет ніхто і ніколи не позбавить статусу національного. Ці розмови - це величезна дурниця».

Леся, 01.04.2011 18:52



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини