ВО «Свобода» закликає у День Перемоги сумувати за поразкою фашизму?

З досить провокативною ініціативою виступили Івано-Франківські свободівці в обласній  та міській радах спільно з БЮТівцями та іншими так званими патріотами і маргіналами. Дана пропозиція внесена нібито у відповідь на законопроект про використання копії прапору Перемоги, який був піднятий над Рейхстагом у 1945 році в ознаменування перемоги над чумою ХХ століття – фашизмом. Хоча справжні наміри зовсім інші.

  Такі думки в голову нормальної людини навряд чи можуть прийти, скаже переважна більшість українських громадян. Автори даної ініціативи пропонують прийняти помпезне звернення, що дуже полюбляє робити наша обласна рада замість того щоб працювати, до  громадськості, ієрархів традиційних Українських Церков, Верховної Ради, Президента України щодо відзначення 9 травня Дня Скорботи, а не Дня Перемоги. Любителі різних «скорбот» мабуть «забули», що скорботним є  22 червня – день коли фашистська Німеччина разом з представниками націоналістів усіх мастей здійснили напад на Радянський Союз, частиною якого була і Україна.

Звісно націоналісти ніколи не вважали День Перемоги святом, оскільки вони та їхні хазяї тоді отримали поразку. Дається подиву практично увесь зміст заяви націоналістів, але деякі частини особливо:  «Свобода» розцінює намагання окремих політичних сил провести відзначення дня 9 травня «під імперськими червоними прапорами як прояв лакейського вислужництва…». «Свободівці» закликають усіх українців «проігнорувати блюзнірські паради»…і таке інше.

Звісно їм не цікаво, а  їхня ідеологія ніколи не сприяла об’єднанню України,  серед тих хто визволяв Україну, Європу, встановлював  Червоний прапор Перемоги були представники різних національностей і велику частину бійців Червоної армії становили українці які спільно з ненависними «москалями» пліч-о-пліч гнали фашизм у власне логово.  

Виявляється, що для так званих патріотів закони України не писані. Нагадаємо витяги з Закону  України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» де у статті 1 говориться: День Перемоги  є днем торжества безсмертного подвигу народу - переможця над фашизмом,  всенародної пам'яті про його боротьбу  за свободу і незалежність Батьківщини. Шанобливе ставлення  до  пам'яті  про  Перемогу  і  ветеранів Великої  Вітчизняної  війни  є  священним  обов'язком  держави і громадян України». Сказано у ньому і про відповідальність за його невиконання : стаття 9 «Особи, винні у порушенні цього Закону, несуть відповідальність згідно із законодавством України».  Будемо надіятись, що відповідні органи здійснять відповідне реагування на такі рішення.

    Дивують і висловлювання місцевої влади щодо внесення змін до вище названого закону стосовно використання копії прапору Перемоги який ототожнюється чомусь з прапором СРСР. Замислюючись над такими заявами та згадуючи історію стає зрозумілим, що нажаль і після 66 років Перемоги ідейні послідовники Гітлера-Гебельса діють і сьогодні. В статті "Чи ми фашисти?" ідеолог українського інтегрального націоналізму Дмитро Донцов влучно писав: "Політичний і морально-психологічний дух, яким дихають українські націоналісти, безперечно є фашизмом" ("Вісник", 1935, кн. 4, с. 915).

Люди, будьте пильні! No pasaran !

 

Івано-Франківські обласні організації

 

Антифашистського комітету України

Ленінського Комсомолу України

Всеукраїнського союзу жінок-трудівниць «За майбутнє дітей України»

Інтелігенція України – за соціалізм

Комуністичної партії України

ветерани Великої Вітчизняної війни

Леся, 13.04.2011 20:08



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини