"Свобода" переконана, що Івано-Франківську комуналку хотіли передати у приватні руки

Програма реформ в комуналці міста, що пропонував до прийняття міський голова, містила приховану загрозу приватизації галузі та втрати контролю міста над житловим фондом.

В цьому переконані члени фракції "Свобода" в міській раді Руслан Марцінків та Роман Онуфріїв.

За словами депутатів, пропонувалося розпочати процедуру банкрутства без будь-яких дій по страхуванню від втрати впливу на процес.

"Розпочинаючи процедуру банкрутства, ми позбавляємо себе можливості впливати на житловий фонд, оскільки ці повноваження переходять до арбітражного керуючого, основною метою якого є не утримання житлового фонду, а якнайшвидше погашення заборгованості", - кажуть народні обранці.

Натомість, зміни, що внесені до програми реформ, кажуть свободівці, дають можливість "перестрахуватися".

Так, згідно доповненої програми, увесь житловий фонд буде передано на баланс новоствореного КП "Єдиний розрахунковий центр". Також до підприємства надходитимуть й усі кошти, сплачені мешканцями за послуги ЖЕО.

Дане підприємство стане замовником послуг. А виконавцями залишаться ЖЕО.

Таким чином, створено іще одне підприємство, що стане посередником між замовником та виконавцем і "живитиметься" бюджетними коштами.

Депутати від "Свободи" вважають, що це стане великим кроком до створення ринку комунальних послуг в Івано-Франківську.

На їх думку, результати від реформ будуть помітні уже за два-три місяці.

Нагадаємо, що минулого четверга на позачерговій сесії міської ради депутати прийняли програму реформування житлово-комунальної галузі міста на 2011-2015 роки під назвою "Реформи, порядок та розвиток".
Леся, 02.03.2011 13:25



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини