Справа проти Луценка це помста за Колєснікова?

Окремі політологи повязують справу проти Юрія Луценка із гучною справою проти Колєснікова, який за часів, коли Луценко був міністром МВС, теж перебував у СІЗО.

«Можливо, воно з цим десь і повязано, — говорить керівник обласної «Народної самооборони» Ольга Білінська. — Але в такому разі влада просто загралася, чотири місяці (той час, коли Колєсніков утримувався в СІЗО – авт.) уже давно пройшов».

Крім того, політологи вважають, що, очевидно, Юрію Луценку був запропонований компромісний варіант, завдяки якому його би звільнили з-під варти.

«Луценко – принципова людина, — каже політолог Андрій Фармуга. — Думаю, йому були запропоновані якісь компромісні варіанти, але він вирішив до кінця відстоювати свої принципи».

До речі, за неофіційною інформацією, чинна влада, начебто, пропонувала Луценку волю в обмін на те, що він буде свідчити проти лідера ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко.

Крім того, влада намагається дискредитувати Луценка і не допустити його до виборів у 2012 році. Знову ж таки за неофіційною інформацією, можливо, суд дасть йому умовний термін увязнення, а це автоматично вибиває колишнього міністра МВС із виборчого процесу.

Проте, кажуть політологи, вся ситуація, яка зараз відбувається довкола Луценка і «Народної самооборони» надає їм рейтингу. Люди як на заході, так і на сході країни, сприймають його, як принципову людину, яка здатна відстояти свої моральні принципи, каже Андрій Фармуга.

Також він вважає, що влада не зацікавлена в тому, щоб із Луценком, в якого зараз проблеми зі здоровям через тривале голодування, щось трапилось. «Це буде дуже сильний удар по іміджу України, і викличе міжнародний резонанс», — каже політолог.

Леся, 12.05.2011 17:52



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини