Кремль розробляє сценарій усунення Януковича — Рибачук

Спецслужби Росії розробляють сценарій зміни влади в Україні. Про це у своєму відеоблозі заявив колишній глава секретаріату президента України Олег Рибачук, посилаючись на інформацію з власних джерел.

За його словами, уже протягом кількох місяців у Москві розробляється сценарій, який дозволить прибрати з посади президента Віктора Януковича. Основна причина невдоволення Кремля Януковичем та, що він не є «поводирем Україні у сферу російських інтересів», вважає Рибачук і додає, що взагалі рейтинги Президента України стрімко падають, що не може не турбувати Росію.

За його словами, Кремль готує такий собі киргизький варіант, коли за короткий термін в країні повністю помінялася влада. За російським сценарієм до влади в Україні прийдуть «нові обличчя, більш ліберальні, але повністю контрольовані Москвою».

Такі заяви – це всього-на-всього інформаційна «качка» вважають політологи.

«Рибачук пішов з великої політики, але він дуже хоче в ній залишатися і далі, а для цього йому треба залишатися в інформаційному просторі. От він і запустив інформаційну качку, адже достовірність цієї інформації ніхто перевірити не може. Це просто елемент політичної боротьби», — говорить політолог Андрій Фармуга.

Стосовно того, що Рибачук заявляє, що Росія укріпилася в свої намірах, після того як Путін побував в Україні і не зміг схилити Януковича в бік митного союзу, то це значної ролі не грає, вважає політолог.

«Митний союз – це порушення наших зобовязань по СОТ і це добре розуміють Путін і Мєдвєдєв», — говорить Андрій Фармуга.

Просто в Росії передвиборча кампанія і цим двом політикам треба показувати своїм громадянам, що вони працюють і намагаються все зробити для того, щоб Росія процвітала і надалі вважалась сильною державою.

 

Леся, 18.04.2011 18:12



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини