Події у Львові показали сходу країни, що на заході живуть дикуни — політолог

Після подій у Львові столичні політологи заговорили, що влада навмисно спровокувала всі сутички і, можливо, для того, щоб тримати в покорі народ буде створена навіть «Аль-Каїда» українського розливу. Події ж у Львові були так званою «пробою пера».

«В теорії конфліктів є таке поняття, як керований хаос, тобто, коли, начебто, відбуваються стихійні речі, але насправді вони є прогнозованими і керованими. Під цю категорію попадають події, що відбулися у Львові 9 травня. Що до Івано-Франківська, з плювками в учасників мітингу, то це швидше всього провінційний націоналізм», — говорить політолог Андрій Фармуга.

За його словами, події у Львові з точки зору влади себе виправдали, Східній Україні було показано, що на Західній Україні живуть дикуни і неадекватні люди.

«Все це зроблено для того, щоб вибити їх з політичного процесу, щоб політики із Західної України не сприймалися Сходом і Півднем», — говорить Андрій Фармуга.

Що ж до «Аль-Каїди» місцевого розливу, то політолог вважає, що до цього не дійде, адже це надто небезпечно.

«Щоб запускати такі механізми керованого хаосу потрібно, щоб була повна консолідація влади на всіх рівнях. Такої ж консолідації немає ні в Партії регіонів, ні в партії, які її підтримують: в Блоці Литвина та КПУ», — каже політолог.

 

Леся, 12.05.2011 14:49



Вибір редакції

Найпопулярніші новини