В Івано-Франківську «свободівці» плювали на ветеранів і зривали з них стрічки — КПУ

Вчора комуністи оприлюднили своє звернення до президента України, прем’єр-міністра та спікера Верховної Ради з вимогою «заборонити пропаганду націонал-фашистської ідеології, ввівши за неї кримінальну відповідальність, а ті політичні та громадські організації, які здійснюють її заборонити. Діяльність таких структур не йде на користь єднанню України», — говориться у заяві. Також комуністи просять дати правову оцінку тим фактам, які були зафіксовані під час відзначення 9 травня у Львові та Івано-Франківську.

Як повідомив «Малакаві» перший секретар Івано-Франківського обкому КПУ Володимир Стула, не тільки у Львові, а в обласному центрі Прикарпаття були зафіксовані факти того, що зривалися з ветеранів Великої вітчизняної війни георгіївські стрічки.

«На святі був присутній ветеран вітчизняної війни, який пересувався на костилях, то йому викрикували: тобі старий енкаведисте уже пора на Чукалівку», — розповідає Володимир Стула.

Також він відзначає, що радикально налаштовані люди навіть плювали в учасників параду, від таких дій навіть постраждав заступник голови Івано-Франківської ОДА Руслан Гусак.

Комуністи вважають, що такі дії «Свободи» грубо порушують закони України, зокрема, закон «Про політичні парті». Саме тому комуністи просять заборонити право-радикальні фашистські організації, в тому числі і «Свободу». Хоча і зізнаються, що, очевидно, цього зроблено не буде.

«Уже 20 років влада закриває очі на ці організації, в яких проводиться спеціальна навчання і бойовий вишкіл. Для чого це робиться?», — говорить Володимир Стула, і додає, що ця «сила може бути направлена проти мирних жителів».

Леся, 12.05.2011 13:35



Вибір редакції

Найпопулярніші новини