Віталіну Радецьку тимчасово усунуто від виконання обов’язків

Сьогодні відбулося позачергове засідання Калуської міської ради, на якому розглядали питання по заступнику міського голови з медичних питань Віталіні Радецькій.

На сесії міський голова Калуша Ігор Насалик усіма силами захищав свою заступницю, заявляючи, що вона не ображала ні калушан, ні галичан, що це все просто наклеп.

На захист Віталіни Радецької стали і депутати-медики, два з них представники провладної «Української партії», тому їх словам про те, що Віталіна Радецька – найкращий лікар і реформатор, не викликають здивування. А от аналогічні заявив від депутата-свободівця пана Кінаша, викликають, мяко кажучи, подив. Адже буквально вчора громада міста разом із партіями «Батьківщина» і «Свобода» пікетували Калуську міську раду з вимогою звільнити Віталіну Радецьку.

На сесії було прийнято рішення про те, щоб тимчасово усунути Віталіну Радецьку від виконання службових обовязків, оскільки вона написала відповідну заяву, а також до розгляду справи в прокуратурі. Ігор Насалик зазначив, що зараз Віталіна Радецька слабує, і такої хворої людини він ще не бачив. Слабує пані Радецька, чомусь в Києві, а не в Калуші.

Крім того, рішення прокуратури по справ Радецькій прогнозоване, адже вона повністю підвладна Насалику. Крім того, як повідомили «Малакаві» джерела, на медиків, які були присутні на сумнозвісній нараді, чиниться тиск, їх залякують і вимагають відкликати всі свої заяви.

До речі, Ігор Насалик, очевидно, думав, що сьогодні громада міста знову буде пікетувати адмінбудинок, тому навіть викликав охорону. Проте, побачивши, що пікетувальників нема, відпустив охоронців.

Прості мешканці почали сходитися під будинок Калуської міської ради уже ближче до закінчення сесії. Дізнавшись, про рішення депутатів і те, що Насалик захищає Радецьку, вони не просто обурилися, а й навіть заговорили про можливе висловлення недовіри міському голові.

Леся, 17.05.2011 18:06



Вибір редакції

Найпопулярніші новини