Симоненко хоче федералізації України

Лідер КПУ Петро Симоненко вважає, що події у Львові 9 травня зробили актуальним питання про федералізацію України. Про це він заявив на брифінгу в Донецьку.

Це все не більше ніж слова, адже для того, щоб цього досягнути треба як мінімум міняти Конституцію в тій частині, де сказано, що Україна є унітарною державою.

Про це «Малакаві» повідомив політолог Андрій Фармуга.

«Процедура ініціювання змін в цей розділ є надзвичайно складною, і ніхто цього робити не буде, адже зараз всі зайняті виборами», — говорить політолог.

Зрештою, і всі заяви Петра Симоненка направлені на те, щоб перед виборами здобути більшу кількість голосів, адже рейтинги їх стрімко падають.

«Симоненко і компартія знаходять в коаліції із великим капіталом, тобто із Партією регіонів, а це багатьом людям, які голосували свого часу за КПУ не подобається. Тому Симоненко мусить оголошувати якісь позитивні меседжі для своїх виборців. Наприклад, історія із червоним прапором. Хоча законопроект по прапорам внесли литвинівці, його ініціатором були саме комуністи», — говорить Андрій Фармуга.

І саме представники КПУ стали невідємною частиною різних політичних ток-шоу після 9 травня. Вони позиціонують себе, як захисників ветеранів, і цим самим намагаються собі повернути тих виборців, що колись за них голосували, а за одно, якщо вдасться, схилити на свій бік тих людей, які розчарувалися в Партії регіонів і не будуть її більше підтримувати на виборах, вважає політолог.

Леся, 16.05.2011 14:10



Вибір редакції

Найпопулярніші новини