Резолюція мітингу 1 Травня 2011 року

Голові облдержадміністрації

М.Вишиванюку

 

Голові міста Івано-Франківська

В.Анушкевичусу

 

Засобам масової інформації

 

Резолюція мітингу  1 Травня 2011 року.

 

Ми, жителі міста Івано-Франківська та області, зібравшись на першотравневий мітинг, заявляємо свій рішучий протест проти політики і реформ влади, які ведуть до зубожіння і вимирання народу.

В результаті злочинного розвалу СРСР і захвату влади в країні олігархами в нинішній Україні день 1 Травня набуває своє первинне значення як День протесту, боротьби і солідарності трудящих за свої права. Недопустимо називати 1 Травня святом примирення трудового народу з буржуазною владою, оскільки саме вона привела до того, що за якісь  двадцять років в країні з’явилось кричуще соціальне розшарування на купку багатіїв і абсолютну більшість бідних. Саме буржуазна влада привела до того, що трудящі, ветерани, пенсіонери, молодь ведуть жалюгідне існування. З кожним днем у народу відбирають соціальні пільги, під диктовку МВФ пишуться антинародні реформи. Безплатна якісна медицина і доступне безплатне навчання залишились тільки на папері. Безробіття в країні стало звичним, зростаючим та лякаючим явищем, що позбавляє людей перспектив та засобів до існування. Сьогодні влада виношує плани позбавити український народ останнього багатства – наших родючих чорноземів, пустивши їх на розпродаж для транснаціональних і вітчизняних фінансових корпорацій.

Жителі міста Івано-Франківська на мітингах, пікетах, акціях протесту неодноразово висували владі свої конституційні вимоги по покращенню умов життя, однак голос людей праці влада не чує.

Реальних плодів діяльності всіх структур влади для блага народу ми не бачимо. Людські і природні ресурси служать не процвітанню Україні, а міжнародному капіталу. Капітали мільярдерів стрімко ростуть, а народ стає все біднішим. Правоохоронні органи не в силах зупинити розгул злочинності і корупції.

Влада повинна почути народ, оскільки терпіння не безмежне. Сьогодні, 1 Травня, ми – учасники мітингу виражаємо свій рішучий протест проти всього цього беззаконня і неподобств і висуваємо перед владою вимоги людей праці:

1. Народ України категорично проти антинародних реформ пенсійної, житлово-комунальної, земельної, реформи охорони здоров’я і освіти. Ми категорично проти спроб олігархів, через прийняття нового Кодексу Законів про працю збільшити тривалість робочого дня і зробити трудящих беззахисними та безправними перед роботодавцями.

2. Ми вимагаємо розірвати співробітництво України з МВФ. Міжнародний Валютний Фонд, виконуючи замовлення світового капіталу, веде нашу країну в таку безвихідь, в якій Україна загубить суверенітет, а народ України втратить право на життя.

3. Ми вимагаємо від влади терміново ввести і реалізувати програму по боротьбі з бідністю. Для цього: - законодавчо визначити, що зарплата, пенсія, стипендія, об’єм іншого соціального забезпечення не можуть бути нижче прожиткового мінімуму;  - обмежити плату за комунальні послуги 10% сукупного доходу сім’ї.

4. Ми вимагаємо, щоб влада почула і реалізувала пропозицію Комуністичної партії України про негайне прийняття закону про продовольчу безпеку країни. Ціни на продукти – під контроль держави, агропромисловому комплексу – державну підтримку і розвиток, вільному ринку землі – категоричне «НІ».

5. Ввести прогресивну шкалу оподаткування і податок на розкіш. За цю кризу повинні платити олігархи, а не простий народ.

6. Одностайно підтримати ініціативу Компартії України про проведення народного референдуму відносно шляхів подальшого розвитку нашої країни. Ми повинні повернути народовладдя! Народний референдум – воля народу!

Сьогодні ми звертаємось до всіх із  закликом: об’єднуйтесь в боротьбі за свої права!

Кожний з нас несе відповідальність за майбутнє нашої країни, нашого народу.

        Сини, дочки і внуки! Будьте разом з нами!

Без боротьби – нема перемоги!

 

Резолюція прийнята учасниками мітингу,

присвяченого Дню міжнародної солідарності трудящих 1 Травня 2011 року.

Леся, 02.05.2011 11:28



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини