Влада робить все, щоб повністю знищити опозицію

Фракція «Блок Юлії Тимошенко – «Батьківщина» на цьому пленарному тижні вимагала звіту Генерального прокурора України Віктора Пшонки перед народними депутатами України, українською спільнотою про причини та суть відкриття кримінальних справ проти Юлії Тимошенко, Юрія Луценка, інших представників опозиційних сил та екс-чиновників Уряду Ю.Тимошенко, які сьогодні незаконно перебувають у в’язниці.

Ми очікували почути від Генерального прокурора України чіткі і зрозумілі відповіді: на яких підставах слідчі Генпрокуратури намагаються арештувати Юлію Тимошенко, а окремі представники опозиції безпідставно перебувають за гратами. Не залишає жодних сумнівів: відкриті кримінальні справи проти представників опозиції – це політичне замовлення з Банкової і показова розправа режиму над представниками опозиції.

Брудні справи по розправі над своїми опонентами режим здійснює в дусі репресій 37-х років. Суди виносять незаконні рішення про ув’язнення неугодних, керуючись виключно вказівками з Банкової, а не принципами Верховенства права та законами України. Більшість у парламенті створює сприятливі умови для політичних репресій та боротьбі з опозицією в країні.

Режим все робить для того, щоб повністю знищити в Україні опозицію. Влада панічно боїться Юлії Тимошенко, бо вона на сьогодні – головна загроза для встановлення режимом безконтрольної, тотальної диктатури в Україні та безперешкодного розкрадання національних багатств.

Саме тому на знищення Юлії Тимошенко та її соратників кинуті всі сили правоохоронних органів. Ледве не був позбавлений життя Юрій Луценко. Скоро рік, як незаконно утримуються під вартою Ігор Діденко та Анатолій Макаренко. Богдан Данилишин мусив шукати політичного притулку.

Більше того, режим Януковича боїться власного народу, тому став на шлях тотальної заборони будь-яких мирних зібрань громадян, доведених до відчаю соціальною політикою уряду Януковича. Продовжуються переслідування учасників Податкового Майдану, руху «Вперед», ініціаторів проведення нещодавнього Дня гніву. Влада грубо порушує Конституцію та Закон України «Про всеукраїнський та місцеві референдуми».

Для того, щоб узаконити масштабні політичні репресії і при цьому зняти з себе будь-яку відповідальність, влада започаткувала наймасштабнішу аферу за всі роки незалежності України – «Судову реформу». Насправді – це судовий переворот, який повністю знищує незалежну судову гілку влади, а суди усіх рівнів переходять в ручне управління з єдиного центру.

Тому фракція «БЮТ-Батьківщина» вимагає:

1. Утворити Тимчасову слідчу парламентську комісію, яка розслідуватиме факти невиправданих повальних заборон акцій протестів і масових зібрань.

2. Скасувати закон «Про судоустрій і статус суддів», який зробив Феміду особистою наложницею Януковича.

3. Скасувати закон щодо обмеження терміну для ознайомлення обвинуваченого і захисника з матеріалами кримінальної справи.

4. Не ухвалювати закон «щодо вдосконалення роботи Верховного Суду України», який остаточно доб’є незалежність судової гілки влади.

5. Негайно розглянути у парламенті ініційований опозицією законопроект про суд присяжних, право на який для всіх громадян України зафіксовано в Конституції.

6. Негайно припинити репресії проти лідерів опозиційних сил країни та у першу чергу проти Юлії Тимошенко – руки геть від Тимошенко!

Леся, 01.06.2011 16:48



Вибір редакції

Найпопулярніші новини