Прикарпатські свободівці пропонують законодавчо заборонити аборти в Україні

Народні депутати України від Прикарпаття, свободівці Олександр Сич, Руслан Марцінків та Руслан Зелик зареєстрували у Верховній Раді України законопроект, який передбачає законодавчу заборону штучного переривання вагітності (абортів).

Як відзначають свободівці, рівень абортів в Україні є найбільш високим серед країн ЄС і становить 21,1 на 1000 жінок фертильного віку, 45,8 — на 100 вагітностей, 84 — на 100 пологів.

Проте, найбільшу стурбованість викликають наслідки абортів: високий відсоток захворюваності, що часто закінчується безпліддям, смертність, а також численні морально-правові проблеми.

Так, серед причин материнської смертності, якої можна було б запобігти, аборти і пов'язані з ними ускладнення забирають життя майже кожної десятої жінки, що померла під час вагітності. Окрім того, як зазначається у пояснювальній записці до законопроекту, наразі близько 1 млн. подружніх пар в Україні є безплідними, з них 868 тисяч – у зв’язку із безплідністю жінки. При цьому причиною жіночої неплідності у 80 % випадків є аборт.

Часто, на жаль, ігнорується і та обставина, що за результатами проведення ряду наукових медичних досліджень встановлено: дитина, яку абортують, зазнає таких самих страждань, як і доросла людина, яку тортурами доводять до смерті. Саме на цій обставині акцентують увагу усі християнські Церкви в Україні, розцінюючи аборт як людиновбиство.

Народні депутати України від ВО «Свобода» пропонують законодавчо заборонити штучне переривання вагітності, окрім випадків, встановлених чинним законодавством України.

А саме:

якщо вагітність несе пряму загрозу життю вагітної жінки;

наявності медичних показань щодо патології плоду, несумісної з життям дитини після народження;

доведених у судовому порядку фактів зачаття дитини в результаті зґвалтування.

При цьому, проведення операції штучного переривання вагітності (аборту), крім випадків, передбачених законодавством, на переконання свободівців, повинно каратися кримінальною відповідальністю. За таких обставин, зокрема, особі загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років, з позбавленням  права обіймати  певні  посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

У разі ж проведення операції штучного переривання вагітності, особою, яка не має спеціальної медичної освіти, така особа карається позбавленням волі на строк до семи років.

Водночас, публічне висловлювання про те, що зачата дитина, яка ще не народилася, не є людиною, а штучне переривання вагітності не є вбивством, у тому числі публічне висловлювання та заклики до штучного переривання вагітності, тягнуть за собою накладення штрафу на особу, яка це вчинила, в розмірі від п’ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Прийняття цього законопроекту, як відзначають народні депутати України, сприятиме запобіганню смерті сотні тисяч жінок в України, збереженню їх здоров’я та дітородства, становленню високоморального суспільства нового покоління, а також виправленню невтішної демографічної тенденції, яка склалась в Україні внаслідок загальнодозволеності проведення штучного переривання вагітності.

Леся, 09.04.2013 11:38



Вибір редакції

Найпопулярніші новини