Онуфріїв: У незадовільному стані міських доріг є дві причини: мізерне фінансування з боку держави та неналежне виконання робіт виконавчою владою

25 квітня Івано-Франківська міська організація ВО «Свобода» взяла участь в громадській акції щодо незадовільного стану доріг.  «Азаров - віддай гроші на вулицю Шевченка!», «Мер та Фітель - розрита вулиця Шевченка на Вашій совісті!», - саме з такими гаслами активісти пікетували будівлю міської адміністрації. Місцеві свободівці висловили своє незадоволення щодо стану міських доріг, та закликала виконавчу владу вжити заходів щодо вирішення цієї ситуації.

Депутати-свободівці також підтримали мітингувальників. Міські обранці прийняли рішення про створення громадської ради, яка контролюватиме якість виконання ремонтних робіт та закликали виконавчу владу належно виконувати ремонт доріг.

Як коментує ситуацію голова фракції ВО «Свобода» в Івано-Франківській міській раді, голова міської організації ВО «Свобода» Роман Онуфріїв, ситуація щодо дорожнього покриття в місті зараз є вкрай незадовільною та навіть тривожною. За словами свободівця, причини дві: мізерне фінансування з боку держави та неналежне виконання робіт виконавчою владою.

«Депутати Івано-Франківської міської ради від ВО «Свобода» вкрай стурбовані станом доріг в місті.  І саме з цього приводу перед початком сесії міськради проходила громадська акція, яка демонструвала виконавчій владі, що треба дуже уважно і ретельно поставитися до якісного вирішення проблеми зруйнованих доріг та належним чином проводити ремонтні роботи. Ми разом із представниками громадськості вирішили, що громадськість обов’язково має бути долучена до контролю за якістю, вчасністю та об’ємів виконання ремонтних робіт», - наголосив депутат. 

Роман Онуфріїв пояснив, що реалізувати такий контроль можна буде шляхом створення громадської ради, до складу якої мають увійти і автомобілісті, і пішоходи, і громадські активісти, які зможуть безперешкодно контактувати з виконавцями ремонтних робіт, -  «Ми вважаємо, що громадськість, так само як і її представники – депутати, повинні безпосередньо приймати участь у процесах, які стосуються життєдіяльності нашого міста», - пояснив свободівець.

Зі свого боку голова фракції ВО «Свобода» в міській раді запевнив, що цього року з міського бюджету виділено рекордну суму для проведення ремонту доріг. А вже незабаром, на другому пленарному засіданні, міська рада прийме ще ряд бюджетних рішень, щоб збільшити фінансування саме на дороги, для цього обранці скерують усі грошові резерви.

Окрім того, як зауважив Роман Онуфріїв, не менш важливим є і питання державного фінансування. 

«Треба розуміти, що питання національної гривні для нас є найболючішим. Ми розуміємо, що той мізер, який отримав Івано-Франківськ, є вкрай недостатнім. Мало того, навіть ті кошти, які ми маємо, не можемо вповні їх використати, адже Державна Скарбниця навіть ті кошти, які ми з вами, сплатили, як податок, назад в місто не повертають, натомість відбуваються своєрідні «затягування» фінансових процесів. Тож ми знову будемо звертатися до громади із закликом допомагати вимагати у Казначейства повернути наші кошти», - підкреслив депутат. 

Леся, 27.04.2013 08:17



Вибір редакції

Найпопулярніші новини